Keira Knightley jako Coco Chanel

Karl Lagerfeld si zakládá na tom, že je multitalentovaný umělec. Kromě navrhování také rád fotí a natáčí filmy. Jeho poslední snímek s Keirou Knightley v hlavní roli je poctou stoletému výročí módního domu Chanel.

Keira Knightley vzbuzuje silné emoce. Jedni ji milují, druzí tvrdí, že absolutně neumí hrát. Jako Coco moc diváků nepřesvědčila. Možná proto, že samotná návrhářka měla neuvěřitelný drive, kdežto Keira působí trochu mdle.

Filmeček ukazuje otevření prvního obchodu Chanel, kdy si po chvilce nepochopení najde svou stálou aristokratickou klientelu. Mnoho diváků tento Lagerfeldův počin baví především kvůli slavným tvářím, které do nejrůznějších rolí angažoval.

Například slečnu Wonderbuiltovou si zahrála modelka Linsdey Wixon, Lady Gray, která si vypůjčila tvídové sako od svého manžela, ztělesnila její starší kolegyně Stella Tennant.

Majitelku chrtů, u které nejeden tápe, zda je žena či muž, si zase zahrála modelka Jamie Bochert. Perfektně by zapadla i do estetiky Pedra Almodóvara.

Další Lagerfeldova múza Caroline de Maigret si vystřihla menší, ale vizuálně zábavnou roli. Jako vysoká, urozená zákaznice Chanel je do obchodu doprovázena liliputem. Zřejmě très chic.

Těch 18 minut, co film trvá, je někdy trochu prkenných (byl to snad Karlův záměr?), někdy trochu zábavných, jindy velmi elegantních a krásných. Jako značka samotná, jejíž aura začíná opět trochu zavánět strnulostí.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang