Parfém nebo poezie. Nové kolínské od Hermès

„Kolínské jsou zdrojem bezprostřední pohody a požitku. Dnes se na ně díváme jako na intimní parfémy naplňující touhu po eleganci a smyslnosti, kterou máme a stále hledáme. Jsou klasické, originální, někdy překvapující… vytvořil jsem je tak, aby se daly žít, nikoliv pouze nosit.“

Tolik říká král parfémů Jean-Claude Ellena o svém počinu Colognes: Eau de Mandarine Ambrée a Eau de Narcisse Bleu. Hermès patří k nejluxusnějším značkám světa. Přepych, který svým klientům dopřává není v okázalém brandování, ale v síle detailu i tradic.

Proto také značka zaměstnává Ellenu. Tento mile, ale velmi civilně vypadající pán, umí prostřednictvím parfémů ztvárnit jakoukoliv emoci. Na čem jiném, než na pocitech vůně fungují. Proto se také říká, že je téměř nemožné někomu parfém darovat. To je nutné obdarovaného dokonale znát.

Kolínské od Elleny jsou návykové. Je jich celkem 5 a není marnivostí chtít je všechny. Vždyť co je svobodnějšího než možnost volby? Všechno má svou náladu i čas, pro každý den existuje jiný parfém.

Eau de Mandraine Ambrée je troufalá, důvěrná, pronikavá. Jako sluncem zalitý sad. Někdy sladká, jindy hořká. Jako letní podvečer, kdy jeden ještě neví, zda bude bouřka. Oproti tomu Narcisse Bleu působí jako parfémový introvert, stydlivá, bezbranná, tichá voda, která dokáže semlít jakýkoliv břeh si zamane.

Obě tyto vůně jsou k dostání v pražském butiku Hermès a ve vybraných parfumeriích Douglas.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang