Proč přijede Jimmy Choo do Prahy?

Nedávno si jedna modelka na Facebooku stěžovala, že zatímco ve světě jeden trend skončí, v Čechách jej s velkou pompou vítáme. Narážela na Prague Fashion Night, které prý ve světě už moc úspěch nemají. Informace, že do Prahy přijede obuvník Jimmy Choo je možná z podobné kategorie. Ačkoliv boty této značky patří k nejznámějším na světě, jejímu zakladateli už značka dávno nepatří.

Milovníci módy se nemusejí bát. Se zahraničními hudebními interprety je tu stejná mizérie. Jejich koncerty zkrátka přichází trochu s křížkem po funuse.

Zatímco okolo roku 1998 se všichni mohli zbláznit z Portishead, v Praze budou mít vystoupení tento měsíc. Jen o nedlouhých čtrnáct let později, než kdy je všichni poslouchali přes discmany. Už zbývá jen čekat, kdy někdo přiveze Fat Boy Slima.

Ale zpátky k obuvnickému mistrovi, který svůj první pár střevíčků vytvořil už v 11 letech. A ano, ještě před 15 lety to byl on, jehož díla měla v botníku Lady Diana i celý Hollywood. Ale v roce 2001 prodal svůj podíl ve firmě za 10 miliónů liber a od té doby se botám věnuje okrajově.

Ačkoliv žije v Londýně, snaží se podporovat mladé designéry ve své rodné Malajsii. A to je zřejmě důvod, proč přijede do Prahy na pozvání organizátorů Prague Fashion Weekendu. Jimmy Choo totiž doprovodí vítěze Mercedes-Benz STYLO Awards Kuala Lumpur. Jaký vztah mají malajští návrháři k české módní scéně, je trochu záhadou.

Jedno je ale jisté. Už je znám další termín pražského Fashion Weekendu, který se bude konat 18. až 22. 9. v Pařížské ulici v Praze. Tato informace se nesetkává s velkým nadšením.

Loňský zářijový módní víkend se konal na Pražském hradě, místo rádoby zvučných jmen se zde prezentovaly aktuální kolekce českých i slovenských designérů a vše mělo smysl i styl. Lesk celebrit i genius loci Pařížské ulice gró tuzemské módy nikdy neprospívaly.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang