Polanka x Orten x Beltine

Co se vám vybaví při slově čarodějnice? Ošklivá osoba s těmi nejčernějšími úmysly? Návrhář Jakub Polanka a fotografka Bet Orten čtenářům prostřednictvím této vizuální balady dokáží, že se pletou.

Soubor vznikl jako prezentace nejnovější kolekce Jakuba Polanky, jehož jméno čtenářům rozhodně není nutné představovat. Editorial s názvem Beltine vznikl poslední dubnový den, který s sebou pojí magické konotace. Právě 30. dubna se totiž lidé symbolicky loučí s odcházející zimou.

Svátek zvaný Beltine byl později spjat s tradicí upalování čarodějnic. Polanka s Orten svým čarodějnicím ale rozhodně ubližovat nechtějí. Naopak prostřednictvím fotografických obrazů oslavují ženství v jeho nejryzejší podstatě.

Čarodějky, které na okolí z fotek působí, jsou silné i křehké, stejně jako šaty, které mají na sobě. Nebojí se jít vstříc svému osudu, ke kterému kráčejí beze strachu, s divokým pohledem v očích, tolik příznačným pro vědmy.

Návrhář Jakub Polanka, o němž se tvrdí, že ženám skutečně rozumí, společně s autorkou poetických snímků Bet Orten vybrali tři ženy, které pro ně ztělesnily čarodějky dnešních dní, zkušenou modelku a múzu Olo, fotografku Bambi Christu a tanečnici Natašu Novotnou.

Více na: www.betorten.com, betorten.tumblr.com a www.jakubpolanka.com, www.facebook.com/polankaRTW

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang