Co neminout: Lunchmeat Festival 2014

Ve čtvrtek 24.5. a v pátek 25.5. proběhnou ve Veletržním paláci hlavní akce 5. ročníku Lunchmeat festivalu. Po loňském geniálním finálovém večeru, který se v poprvé konal v podzemních prostorách divadla Studio Hrdinů ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze, se i tentokrát Lančmíťáci nespletli.

Ve čtvrtek vystoupí američtí klasici electronic music Dopplereffekt. Neposkytují rozhovory a nikdo vlastně neví, jak vypadají. Jmenují se podle Dopplerova jevu, který sleduje změnu frekvence a vlnové délky při přenosu signálu od vysílače k přijímači.

Byl objevem v roce 1894 v Praze, takže čtvrtečním koncertem na Lunchmeat festivalu se kruh konečně uzavírá. Poslední EP Tetrahymena vyšlo loni po šestileté pauze. Předtím natáčeli mimo jiné na labelu Aphexe Twina. Inspirace vědou je všudypřítomná, bílé pláště, mikroskopy.

V pátek se lze pohupovat na Brita Koreless nebo meditativního Throwing Snow, jehož videoklip k novému tracku The Tempest s doslova a do písmene božskými tanečnicemi by neměl uniknout nikomu.

Návštěvníci se mohou těšit také na jednoho z producentů posledního alba Kayne Westa Eviana Christa a potom na 813. Tenhle ruský DJ je zapsán na labelu Activia Benz. S Activia Benz za mixérským pultem je vždycky legrace. Eight One Three nedávno vydal skvělé EP Recolor, které ve Veletržním paláci bezpochyby zazní.

Kromě toho se lze podívat na klasiku němého filmu Metropolis v doprovodu českého hudebního uskupení Forma ve společném vystoupení se slovenským producentem Stroonem.

Celý večer bude doprovozen autorskými vizuálními sety přizvaných umělců Emmanuela BiardaBego M. Santiago, Sugy, Texy a fiddy.

Lístky jsou k zakoupení ve čtvrtek na místě za 450 Kč. Do pátečního večera se dají stihnout levněji, totiž v předprodeji na GOOUT. Budou stát 400 Kč, na místě pak 500 Kč.

Více informací na facebookové stránce události.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang