Red head Ester

Přirozená zrzavá barva s nádechem do blond nebo do tmavšího odstínu, jsou v posledních letech největší hitem. Zrzavé vlasy se barví tak jako každé jiné a ty přírodní se správnou péčí dají oživit. Jedná se o ideální barvu do sychravého podzimního období.

Například v Moskvě se tento odstín vlasů nenosí. Proč? Červená, jasně zrzavá je znakem magie, tajemství a křivého charakteru. Jsou to lidé vášniví, podivní, originální. Zrzek se automaticky vylučuje ze společnosti klasických odstínů.

„Zrzavé odstíny jsou zajímavé a sexy, ovšem ne každému sluší. Určitě musí být  dobře zvolená barva i odstín, vše správně  namíchat. Nemám rád až příliš výrazné odstíny zrzavé.“ říká kadeřník Thomas Szymik z Blok3.

Odstín pro Ester Geislerovou vytvořil ze tří barev: zlaté blond, zrzavé a trochu hnědé. Výsledek je přirozená a měkká barva, se kterou byl spokojený jak on, tak Ester samotná.

Ester je tajemná. Když mluví, člověk má pocit, že tak nějak divně volí slova nebo že mluví jakoby z dálky. Její pohled je prostě jiný, ze světa za stromem nebo za posledním hrobem. F

Fotograf Jan Drochytka si ji představil Ester jako ženu z jiného světa, stvoření, které se objeví na podzim, aby nás trochu postrašilo, ale zároveň fascinovalo.

Jak vnímáš podzim a jeho podivně mrazivou náladu konce jedné éry?

Podzim je moje nejoblíbenější období. Miluju od malička vůni listí i ohně. A déšť. Líbí se mi, jak se po těch horkých letních dnech všechno zchladí a mozek začíná zase pracovat.

Jsme po létě odpočatí a všechny ty zážitky z prázdnin nás pořád povznášej. Můžeme se soustředit na to, kam tu energii napálíme. K tomu patří i ty podzimní chutě a vůně a černý pivo, dýňová polívka, houby, plněný papriky, pečený maso, ořechy.

Jste tři zrzky, sestry. Vnímala jsi svoje rodinné předurčení být zrzkou jako svobodnou záležitost, nebo jsi někdy chtěla být třeba brunetou?

Maximálně jsem byla jednou oříšková, a nic moc. Klukům jsem se ve třídě ale nelíbila, byla jsem vysoká , plochá, zrzavá, a hlavně šašek. Mně nevadilo být jiná, ale byla jsem vděčná, když se mi podařilo po zrudnutí od slunce aspoň trochu zhnědnout a když mi vlasy lehce vyšisovaly na blond.

Proč si myslíš, že zrzavé vlasy lidi tolik provokují?

Nevím, nerozumím více věcem, které příroda dělá. Asi je nějak poznat, že jsme děti ďábla. Když byl náš táta v kočárku, ostatní matky v parku si odplivly, když ho viděly. Pfuj, čert!

Hodila se ti tvá barva vlasů v práci?

Řekla bych, že jo. Ale hodily se mi i jiný věci, třeba jméno. Ester.

Co si myslíš o zrzavých kocourech?

Měli jsme jich spoustu, a skoro všechny přejelo auto nebo se ztratili. Prej jsou zrzavý kocouři pitomí, říkal mámě jeden veterinář, a ona na to: „A platí to i pro lidi? Můj manžel je zrzavej.“

Touláš se někdy jen tak podzimem?

Když už se toulám, tak s dětmi. Snad se nám poštěstí letos, na horách. Měla jsem vždycky ráda Dušičky. Navštěvovali jsme příbuzné, všude ty barevné svíčky a květiny, živé i umělé, najednou je na hřbitově živo, připadá mi, že je to svátek smysluplnej, připomíná nám, že my žijeme, a že by bylo dobrý, abychom se nebáli žít tak, jak chceme.

Až přijdeš dneska domů, tak…

Dnes je všední den… nechám děti odpočinout, uklidím po snídani… udělám s nimi úkoly do školy, uvařím večeři, pověsím prádlo, najíme se, složím prádlo, vykoupu děti, usuším děti, nakrájím jablíčka, pustím jim jedny Simpsonovy, možná dvoje, přečtu jim začátek Lovce mamutů, tím pádem okamžitě usnou.

Já půjdu do vany a pustím si k tomu nějakou přednášku nebo dokument (kvůli stopáži), pak budu chvíli lelkovat na internetu, pak si přečtu kousek z rozečtené knihy rozhovorů s umělci, Press play, a po třech stránkách tutově spím.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang