Kde pořídit designové dárky?

Dát a co dát, to je to, oč tu v posledních týdnech běží. Nejvíc se cení dárky s nápadem, co mají duši. Mladý design je originální a nestojí majlant. designSUPERMARKET se letos koná od 10. do 13. prosince v Kafkově domě, nám. Franze Kafky 3, Praha 1.

Sofya Samareva je v současné době jedna z nejúspěšnějších designérek v Česku, která díky své unikátní kolekci klobouků prorazila doma i v zahraničí. Ve své tvorbě kombinuje tvarosloví klobouků a účesů. Spolupracuje s izraelským duem Muslin Brothers, které se také představí na letošním designSUPERMARKETU.

Nastassia Aleinikava je známá pro své šperky, ale tentokrát uvede svou první kolekci slunečních a dioptrických brýlí, ručně vyrobených z materiálů značky Mazzucchelli.

Od Mirky Horké si lze pořídit kolekci betonové módy pro dámy i pány, která je nositelná pro běžné použití.

Fain wood je novým projektem ve světě dřevěných interiérových doplňků, který na festivalu představí dva designové kousky pro ženy. První je stojan na šperky navržený Borisem Klimkem, který se inspiroval těžbou zlata na Šumavě.

Druhým produktem je šperkovnice z designového studia Hipposdesign. Inspiraci pro vytvoření této šperkovnice hledali její autoři Tobola a Babák u meandrů Vltavy. Pod stromečkem ji jistě ocení ženy, které rády pečují o své šperky.

Kdo shání designovou hračku pro děti, bude se mu líbit portfolio značky bylynebyly. Tuto skupinu tvoří mladé designérky, které se potkávají na chodbách pražské UMPRUM a přivedla je dohromady chuť vymýšlet a vyrábět produkty pro děti, které svojí podobou a funkčností dokáží podněcovat dětskou fantazii k tvorbě nových světů a příběhů.

Designérky tvořící pod značkou Kempink povznesly ponožky z funkčního kusu oděvu na osobitý módní doplněk a vyrábějí je v malých nápaditých sériích. Na designSUPERMARKETu bude možné zakoupit ponožky kolekce Adam, pletené na dnes již historických strojích, i barevné ponožky inspirované přírodou v kolekci Herbarium.

Muslin Brothers, miláčcci z Tel Avivu, kteří zaujali italský Vogue, nabízí svou kolekci, koktejl a slevu!

Designérka Helena Heinz a její značka Soap představí nové doplňky jako třeba tašky na jógu, které propojila se stávajícími edicemi jejích mýdel.

Ti, kteří berou jídlo a s ním spojené stolování jako nedílnou součást svého života, mohou vybírat z autorské limitované série potřeb pro stolování nové značky Real BreakFirst. Jedná se o nádobí z porcelánu a keramiky ručně dekorované kobaltem. Série je doplněná textilními servírovacími potřebami nejen s bramborovým potiskem.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang