Uvědomělý batoh pinqponq

Nosit kabelku už přestalo být tak docela trendy. Souvisí to s tím, že sportovní móda na denní nošení je stále hit. A s tím, že je čím dál víc těch, co nemají pevné pracovní místo, ale povinnosti si vyřizují z kavárny, pláže i horské chaty. Svou pojízdnou kancelář je tak potřeba mít pořád na zádech: notebook, zápisník, kosmetickou taštičku, knihu, deštník. Váží to tunu, kdo chce tohle všechno vláčet na zápěstí?

Pro nejen pracovní nomády je tu pinqponq, batoh určený lidem, co mají rádi svou práci i zábavu, toulky městem i opuštěnou krajinou.

Tahle značka není žádný gigant, ale sympatický start-up z Kolína nad Rýnem, kde si parta kamarádů založila firmu. Cílem je vyrábět batohy, co budou funkční, ale zároveň designově zajímavé.

Velkou roli hraje férovost celého projektu: pinqponq sází na poctivou výrobu. Materiály pocházejí z 100% recyklovaných pet lahví. Ve srovnání s konvenčními výrobními procesy se pinqponq podařilo snížit spotřebu vody o 20%, spotřebu energie o 50% a emisi škodlivých látek o 60%.

Továrna na výrobu batohů se nachází ve Vietnamu a dbá se tu na pevnou pracovní dobu, bezpečnost práce a pravidelné přestávky. Najdete tu vlastní jídelnu a fotbalové hřiště. Majitelé značky sem z Německa jezdí na každoroční návštěvy.

„Na všech úrovních se snažíme upřímně komunikovat, respektovat se a mít úctu jeden k druhému. Řada pracovních vztahů se proto proměnila v opravdová přátelství,“ říkají.

Kromě pozitivního etického přístupu, který se v záplavě špatných zpráv jeví jako balzám na duši, je velkým plusem organizovanost batohu. Kapsičky pro všechno, pevné zipy, vyztužená záda. Konec věčného hledání nabíječek, pinqponq má přihrádku, co je na ně určená.

Batohy do města mají velkou budoucnost. Nakombinovat je s elegantním stylingem je sice pořád výzva, ale outfit pak může vyznít kreativně a odlehčeně.

Batohy pinqponq jsou v Čechách k dostání v Radost shop, Bělehradská 234/120, Praha 2.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang