Nezničitelná JLO

Kdo ji aspoň v nějaké své životní etapě neobdivoval? Přeci, byla to holka ulice Bronxu, ne? Uměla tančit, měla  postavu jako naše ženy z Moravy a vlasy jí začínaly růst u obočí. Hrála v romantických komediích, ale i v thrillerech či krimi.

Zpívat neuměla, hrát neuměla, ale nastolila na filmovém i hudebním poli docela jasné hranice. A za ty nikoho nepustí. Ani dnes, po tolika letech, kdy jsou její vlasy pod kontrolou, postavu má stále dokonalou a hlas příšerný… JLo se na nás chystá v plné síle v televizním krimiseriálu – Shades of Blue.

Pomalu ale jistě se JLO přidala do sekce hollywoodských celebrit, které jsou známé tím, že naopak je není dobré naštvat nijak. Možná to bude tím, že je jednou z nejbohatších žen vesmíru a stejně jako její bývalý manžel Marc Anthony, má i ona neskutečnou základnu v posluchačích a divácích v celé Jižní Americe.

Ne nadarmo vydává i magazín People svoji latino verzi, kde si lze počíst pouze o celebritách, které adoruje populace, již chce Trump nechat stát za ploty. A pokud za nějakou celebritou stojí země, odkud pochází Ugly Betty, není se čemu divit, že televize už spřádá svoje plány…

S nástupem Netflixu mají ostatní televize jako HBO nebo NBC svoje problémy. Důležité ceny sbírá někdo jiný, stejně jako čísla sledovanosti. Proto je JLo spása!

NBC pro ni vytvořila kriminální seriál, kde ztvárnila ostrou matku samoživitelku, která tak trochu podporuje korupci u policie a zastává názor, že pravda je to, co napíšeš do hlášení. Nebojí se ničeho a neustále se odvolává na svoji dceru a mateřskou lásku.

Což se jí vymstí hlavně ve chvíli, kdy to samé opakuje agent FBI, který ji vydírá, aby se tak skrze ni dostal k šéfovi jejího oddělení. Postupně společně s hlavní hrdinkou zjišťujeme, jak moc je její šéf zkažený a co jí vlastně vedlo k tomu, vydat se na cestu zkorumpovaného policistky.

Stylizace seriálu se snaží promlouvat k mladým divákům tím, že jim podprahově nutí všechny MTV hity. Obrazově se seriál rovná klasické televizní produkci a lá Zákon a pořádek a odehrává se v New Yorku v reálných exteriérech, což je moc fajn.

Krom slavné zpěvačky se v rolích objevuje například Drea de Mateo (herečka slavných vedlejších rolí s podivným melírem) a nebo  zasloužilý národní umělec Ray Liotta.

Obsazení zcela určuje cílovou skupinu. Mladý divák, který zná Lopezovou díky skotačení u tyče na dizině, zkusí několik dílů a pak to vypne, ale jeho rodiče zůstanou, stejně jako důchodci nebo já. 

Autoři se snažili navázat na nový trend, tedy na ženské krimi. Existuje ještě nějaký slavný mužský detektiv? Těžko. Holmes se nepočítá, to je stejně ženská. Prostě slavíme svoje vítězství na pomyslném detektivním poli, i když jen v televizi. The Killing, Homeland, The Fall, Broen.

Shades of Blue mělo být další drama, které mělo představit ženskou hrdinku, bojující sama se sebou v šíleném světě kriminálníků a mužů. Jenomže laťka byla nastavena tak strašně vysoko. A bohužel tohle je hranice, kterou JLo nedokáže asi překročit.

JLo je takový podobný případ jako Jen Aniston. Je to holka šikovná, ale role na Oscara, té se asi nedočká. A to i přesto, že se s napětím očekává její Sundace úlovek Lila & Eve, kde hraje po boku milované Violy Davis! JLo role nevychované holky svědčí. 

Jenže v Shades of Blue působí tyto situace uměle a šroubovaně. JLo křičí na místech, kdy má normálně mluvit, ve chvílích, kdy má jednat tvrdě jako žena, hraje jako muž, kterého viděla v jiném seriálu. Skvěle funguje spárování s Rayem Liottou. Tenhle herecký veterán umí parchanty.

Shades of Blue bude sledovaný, protože je to týdenní přísun JLo v pohodlí obýváku. Kdo by to nechtěl? Těžko říct, jestli přijde druhá série, ale hvězda jako je Lopezová do projektu šla možná s podpisem hned několika.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang