Niche parfémy i autorská móda v Brně

Všichni teď budou závidět Brnu. Dva nejnovější butiky: Theó a Vavavoom mají skvělý potenciál.

Za konceptem Vavavoom stojí podnikatelka Lucie Levenson, která využila mezery na českém trhu. Niche parfumerií je tu zoufale málo, mimo Prahu skoro žádné. V Brně, které je proslulé svou uměleckou atmosférou, se snad bude obchodu, co nabízí malé nezávislé parfumérské značky, skvěle dařit.

K dostání tu budou vůně, co zatím na českém trhu chyběly: pařížská La Manufacture Parfums, ručně vyráběná Nobile 1942 nebo netoxická Treat Collection.

Za interiérem stojí architekti studia RAW, nositelé Národní ceny za rekonstrukci vily Tugendhat, provokativní kampaň nafotila Bára Prášilová.

Vavavoom, Starobrněnská 15, Brno

Otevírací doba:

úterý – pátek: 10:00 18:00
sobota: 10:00 – 12:00

Theó&Company: po šesti letech se známý Pokojík mění. Na Théo a společnost. Théo je značka Andrey Lojkáskové, kterým bude sekundovat vybraná skupina českých i zahraničních designérů. 

Návštěvníci se mohou těšit také na šperky od předních českých šperkařů Nastassie Alejnikavy, Janji Prokič, Karly Olšákové, Evy Růžičkové nebo Kristýny Malované a dalších. 

Pořídí tu také vonné svíce české výroby Meadows a luxusní maďarská mýdla Zador, magazíny Kinfolk nebo Soffa, pohlednice, papír a nástěnné grafiky od přední české ilustrátorky ruského původu Marie Makaevy, porcelán značky Bisqit a další designové předměty pro radost.

THEÓ & COMPANY

Smetanova 45, Brno

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang