Jarní kampaně roku 2017

Těšit se lze třeba na Drakea pro Alexandra Wanga, první reklamu nové umělecké šéfky Dioru Marie Grazie Chiuri, divného Gucciho i Nike s FKA Twigs.

Dolce&Gabbana

Módní dům chce cílit na mladší publikum, protože ten, kdo dnes nemluví s mileniály, je asi němý. Do svých vizuálů proto zapojil zpěvačku Zendayu, syna Judea Lawa Raffertyho a další mlaďochy. Život je sicilská party, jen je nutné mít turban na hlavě a šaty s potiskem ovoce. Nebo alespoň květin.

Fendi

Kdo pamatuje na rok, kdy všichni obsadili do svých vizuálů Kate Moss? Zdá se, že tuhle éru odvál čas. Teď plošně vládnou Gigi a Bella Hadid. V tomhle případě druhá jmenovaná, která se aspoň nemusí trápit, že její ex přítel hudebník Weekend randí s lolitkou Selenou Gomez. Sama Bella totiž v této reklamě vypadá jako sladký diblík.

Moschino

Kdyby Bella v kampani Fendi (viz výše) měla matku, byla by to Bella v reklamě na Moschino.

Dior

Značka pod novým ženským vedením pokračuje ve strategii „women power“ a představuje vizuálně jemnou podívanou, kterou stvořila fotografka Brigitte Lacomb. V hlavních rolích sestry Bellovy, které si mnozí jistě pamatují z reklamy na Burberry.

Alexander Wang

Kampaň miláčka americké rappové scény má představovat večírek, kde se sejdou (a sjedou?) Snoop Dogg, Kim Kardashian a Drake. Zkrátka: vypadáte dobře, máte cool partu, děláte fotky. Been there, done that. Až na to, že celebrity, co v této reklamě vystupují, jsou ve skutečnosti jejich dvojníci.

Balenciaga

Oblíbená persona všech módních redaktorů, umělecký šéf značky Demna Gvasalia, najal modelky, se kterými spolupracoval už na své přehlídce. Přizval také it-stylistku Lottu Volkovu, aby vznikla tahle kontrastní záležitost.

Gucci

Kampaň vešla ve známost hlavně faktem, že v ní bylo použito spousta exotických zvířat, která prý hlavní návrhář Alessandro Michele miluje. Smutné je, že tygři, lvi či žirafy musely být medikovány, aby mohli na fotkách pózovat.

Valentino

Poté, co ho kolegyně Maria Grazia Chiuri opustila a odešla do Dioru, představuje tuhle kampaň Pierpaolo Piccioli poprvé čistě pod svým rukopisem. Návrhář, který si v mládí přál být filmovým režisérem, přenáší určitou příběhovou snovost i do vizuálů, které opět vrací na výsluní supermodelku 90. let Christy Turlington.

Chanel

Impérium slavné Coco Chanel přepadly Spice Girls, co sem přiletěly na stroji času z minulosti. Cyberpunkové pojetí v režii Karla Lagerfelda hýří barvami, balancuje na pomezí kýče a sklízí, stejně jako dříve Marc Jacobs, kritiku za použití účesu, co pochází z afrického kmene Zulu.

Nike

Zpěvačka FKA Twigs je nejen aktuální hlavní hvězdou sportovní značky, ale také pro Nike celý spot režírovala. Po jejím boku ve vizuálu a videu vystupuje 12 osobností, které mají bourat se stereotypními představami o tom, jak společnost vnímá profesionální sportovce.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang