Primark v Čechách nebude. Zatím.

primark-2

Podle serveru Mediář.cz zástupci irského řetězce proslulého levným oblečením se chtějí soustředit na jiné země. Zprávu nepotvrdila ani společnost Unibail-Rodamco, která nákupní Centrum Chodov, kde měl obchod vzniknout, spravuje.

Kdo tam nikdy nebyl, ať hodí kamenem. V Londýně na Oxford Street, kde nefunguje klimatizace, lidé po sobě hází vikslajvantovými kabelkami a na kabinky mohou rovnou zapomenout.

Ještě před několika lety, kdy se o udržitelnosti v módě teprve začínalo mluvit a obecný přístup k ní rozhodně nebyl minimalistický, ale „shop till you drop“, bylo tohle skutečně velkým lákadlem.

V českých výběrovějších second-handech se dodnes objevuje britská značka Atmosphere, která není nic jiného než součást řetězce Primarku.

Web Prague Geezer, který jako první informaci o chystaném pražském obchodě přinesl, tvrdí, že „Praha značku zoufale potřebuje“. Ve skutečnosti je v Česku řada jiných obchodů, kde není nutné utratit jmění, a najít tam věc, která je vyrobená kvalitně, je často jako s hledáním té jehly v pověstné kupce.

Kdo tam veřejně nebo tajně chce chodit na ponožky a proslulé cucací bonbóny, bude muset využít frekventovanou nabídku, kterou organizuje třeba česká firma Primark Lovers. Ve zkratce stačí zaplatit lístek v hodnotě od 329 Kč, vyrazit do Drážďan, libovolně si prohlédnout město s průvodcem a hurá na lov za hnědou taškou. Obdobných nabídek je ale samozřejmě mnohem víc.

Pokud se někdo právě musí radovat víc než obránci etické módy a kvalitních materiálů, že Primark v Praze zatím nebude, musí to být právě firmy, co dováží levných svršků chtivé zákazníky do východního Německa.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang