Zuzana Kubíčková S/S17

Česká návrhářka představila jarní kolekci Sinless, která má balancovat na hranici cudnosti a prokovace. Patrná je opět inspirace spodním prádlem i kabaratem Prague Burlesque, na jehož některých kostýmech Zuzana Kubíčková pravidelně spolupracuje.

„Není známo, zda si je nositelka vědoma jisté provokativnosti; její nezkušenost je možná vysvětlením této volby,“ říká ke kolekci sama autorka. Možná se použitím korzetů a stahujících pásů chce vymanit z určité škatulky designérky, která tvoří romantické kolekce svatebních šatů a nevinně vyznívajícího spodního prádla.

Ačkoliv barevné použití je velmi něžné: od slonové kosti, béžovou, či pískovou, materiály ušlechtilé (hedvábná krajka, satén), při pohledu na kampaň, kterou v Miláně nafotil Karel Losenický, musí být každému jasné, že Zuzana Kubíčková zkouší, kolik erotického dusna jako veřejnost ještě vydržíme.

Když hovoří o tom, že „radost z oblékání a zdobení je ušlechtilý rituál, který by se z našich životů neměl vytratit. Jarní kolekce proto rozvíjí mou oblibu nápaditě a poctivě zpracovaných oděvů. Samotný proces zdobení oděvu je pro mě relaxační, téměř meditační záležitostí,“ připomíná takovým tvrzením japonskou kulturu. V ní se také snoubí perfektní zpracování, lolitkovské, až dětsky infantilní motivy a odkazy k netradiční, často až perverzně pojaté sexualitě.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang