Outfity z pražského fashion weeku

Jak vypadalo oblečení návštěvníků prvního dne MBPFW017? Pozorovat ho je mnohdy ještě zábavnější než samotné přehlídky. Je to kvůli dávce voyerismu (koho znám, o kom něco vím, koho automaticky zařadím do nějaké škatulky), a taky proto, že styl diváků je módou žitou a živou. Se společenským kontextem, ve kterém dané outfity vznikaly, v praxi a pohybu.

I. Zahraniční celebrity

Tou včerejší byla bezpochyby polská topmodelka Magdalena Frackowiak, která působí jako nejhezčí, ale rozhodně ne nejmilejší člověk, jakého jste kdy potkali. Krása rozhodně není záruka sympatií, ale zas je výhoda, že vám sluší cokoliv.

Magdalena přijela jako součást týmu návrháře Francesca Scognamiglia. Francesco vypadá přesně tak, jak si běžný smrtelník kamaráda z party Donatelly Versace představuje. Muž, který oblékal Madonnu i Beyoncé má šálu, má kříž a nebojí se to použít v outfitu.

II. Lokální celebrity

Módou poučená Kaira Hrachovcová si večer nemohla nechat ujít, na přehlídkách byla i Veronika Hejlíková, Aneta Vignerová nebo Andrea Verešová a mnoho dalších. Někdo je vkusnější, jiný zas méně, takový je život.

III. Team fashion weeku

Sem patří všichni stateční, co tento ohňostroj stylu, inspirace i marnivosti opět zvládli připravit. Ať už mecenáš Václav Dejčmar, kreativní ředitel Lukáš Loskot nebo modelky z Czechoslovak models.

IV. Peacocks

Všichni ti, kteří se přišli předvést, zapózovat projevit. Pávi, co se nebojí čumilů a vnímají svůj outfit jako kostým.

V. Odborná veřejnost

Uznávaní i samozvaní influenceři, módní návrháři, blogeři. Rozdíl mezi nimi je také v tom, kdo rád pózuje a kdo nikoliv.

VI. Lidé, co vypadají vkusně, ale asi jsou to obyčejní smrtelníci

A jejich fotky sem nepatří, protože těžko říct, zda se skutečně jedná o „obyčejné smrtelníky“, nebo o někoho VIP, koho by se tato kategorie mohla dotknout.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang