Mercedes-Benz Prague Fashion Week: finální líbí/nelíbí I.

Včerejškem skončil maraton přehlídek jarní edice pražského týdne módy. Program, který trvá do pátku, nabízí ještě konferenci Business Forward Forum, Re-see Showroom a závěrečnou party ve stylu komiks.

Praha, matička měst a trekových bund, má událost, za kterou se nemusíme stydět. A nejen to, během několika let se současnému týmu Mercedes- Benz Prague Fashion Weeku podařilo:

  • získat jako partnera Mercedes, který se spojuje pouze s kvalitními týdny módy
  • prezentovat kolekce s předstihem tak, jak je to v módním byznysu zvykem (jinak se v Čechách praktikuje koncept, kterému v zahraničí teď s velkou slávou říkají „See now, buy now“, tzn. že na přehlídce se ukazuje to, co má návrhář v obchodě/ateliéru – žádní buyeři, showroomy, focení editorialů do měsíčníků, které potřebují pracovat s několikaměsíčním předstihem)
  • spolupracovat na líčení s M.A.C. a jejich mezinárodními top vizážisty
  • představit módu v odlišných lokacích: od Štvanice, Právnické fakulty či Kotvy.
  • vydávat v rámci fashion weeku módní noviny, které jsou esteticky i obsahově inspirativní
  • a hlavně: česká móda zajímá nejen lokální konzumenty a celebrity, ale i zahraniční nákupčí a novináře

Zlatým hřebem byla přehlídka Zuzany Kubíčkové

Přehlídka Zuzany Kubíčkové proběhla na rozdíl od ostatních návrhářů v podzemním sálu Grand Hotelu Bohemia. Hotel byl postaven v roce 1927, kromě noblesního ubytování nabízel také poklad pod zemí: podzemní taneční sál z umělého mramoru, zlata a křišťálového skla. Bavit se sem chodili hlavně politici, včetně TGM a jeho syna Jana.

Sál si zahrál ve filmu Anďěl s ďáblem v těle i v seriálu Případy Majora Zemana. Nyní byl hlavním dějištěm přehlídky Zuzany Kubíčkové, která diváky zavedla do kabaretu 21. století. V rámci show vystupovala burleskní umělkyně Miss Cool Cat, se kterou návrhářka dlouhodobě spolupracuje.

Akce působila „světově“ nejen díky Karolíně Kurkové, která se tu coby návštěvnice objevila v topu od Zuzany Kubíčkové, ale také díky stylingu italské stylistky Cori Amanety. Vzhledem k tomu, jak moc je styling důležitý, snad Zuzana Kubíčková inspiruje i další návrháře, aby začali na svých přehlídkách spolupracovat s někým, kdo dá jejich oblečení ten správný rámec.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang