České úspěchy v zahraničí

Hana Vágnerová v hlavní roli v hollywoodském videoklipu René&Radky v Kalifornii. Sofya Samaryeva zachycena ve streetstylové rubrice Vogue Germany. Bára Prášilová oceněná na foto festivalu v New Yorku.

V Čechách je podivný zvyk neoceňovat své krajany za to, že se jejich práce líbí v zahraničí. Asi jsou tím méně „naši“. Těžko říct. Pravdou přitom je, že dokážeme exportovat mnohem víc než modelky, hokejisty, pivo a sklo.

Hana Vágnerová ve videoklipu René&Radky

On je z Kolína nad Rýnem, ona z Prahy. Duo módních fotografů není třeba znalcům představovat. Jejich práce otiskly snad všechny významné tituly: Nicole Kidman zachytili pro filmový časopis Variety, Kirsten Dunst, Michelle Monaghan či Ritu Oru pro Entertaiment, na svém kontě mají také fashion editorialy pro japonský Vogue či mezinárodní verzi Marie Claire.

V Los Angeles žije tato dvojice čtyři roky a herečka Hana Vágnerová je ve zdejších končinách také stále častěji. Právě Hana je velká oblíbenkyně René&Radky, kteří jí fotili například pro už neexistující českou verzi časopisu InStyle. Jejich společný poslední počin je video „Heaven It’s Not Enough“ s hudbou od The Chromatics.

Sofya Samaryeva v Vogue Germany

Fotograf Søren Jepsen zachytil v Praze žijící a pracující designérku pokrývek hlavy. Sofya na sobě měla nejen svůj výtvor, ale také šaty od Hany Frišonsové a mikinu od LaFormely. Sofya obecně slaví úspěchy za hranicemi Čech čím dál častěji. Její klobouk nosí zpěvačka Roisín Murphy, přehlídky měla na Mercedes-Benz Fashion Weeku v Budapešti i na Moto Guo v Tokiu.

Bára Prášilová získala cenu na PDN Photo Annual v New Yorku

Fotografka s charakteristickým rukopisem i humorem byla oceněná za plakáty pro Národní divadlo, které zvítězily v sekci Advertising/Corporate work, tedy reklama a korporátní identita. Bářinu práci hodnotila porota složená z kreativců z Vanity Fair, Newyorkeru, Buzzfeedu, Viceu nebo Rolling Stonu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang