Reportáž z Design Mode 2017: tak trochu jiný festival designu

Praha je bohatší zase o jednu designovou přehlídku, jejíž první vydání se konalo 28.-29. dubna v Novoměstské radnici v Praze. Podtitul akce byl netradiční, ptal se návštěvníků, zda nemají strach. Na rozdíl od řady podobných eventů byl Design Mode (s podtitulem DEMO) spojen přímo s podporou města, konkrétně Novoměstské radnice.

Máš strach z nového? Máš strach se uvolnit? Máš strach vyčnívat? Máš strach tvořit? Neměj strach se přepnout do jiného módu! Zajímavé je, že Design Mode pracovala s otázkou strachu, což ostatní tržiště prodávající oblečení, drobné doplňky do bytu, šperky či knihy, obvykle nedělají.

Na festivalu návštěvníky bavily prostory Novoměstské radnice, na jejímž nádvoří voněla čerstvá káva a grilované maso. Vnitřek prostor je na podobné přehlídky jako dělaný, hlavně když je chladno a plán, aby se většina návštěvníků zdržovala venku u jídla, nevyjde.

Z vystavujících pozornost poutal například obchod Maame, který je výběrovým tržištěm malých českých a slovenských značek na jednom místě, a porcelán od Jitky Tomanové.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang