Pěkně blbě – komedie tohoto léta

Film z produkce Judda Apatowa se v originále jmenuje The Big Sick. Českému divákovi se poprvé představí na festivalu v Karlových Varech. Od 10. července bude snímek k vidění v rámci akce Vary ve vašem kině.

Na IMDB má film hodnocení 7,0, což není vůbec špatné, ale recenzenti se o kvalitách chytré romantické komedie rozplývají podstatně více. 

„Nejlepší romantická komedie za poslední roky,“ píše se v recenzi na portálu filmového kritika Rogera Eberta. Podle magazínu Variety je Pěkně blbě „… bez debat velmi lidský film, ve kterém se scenáristi nebojí zabrnkat ani na strunku černého humoru.“

Vše, na co Judd Apatow totiž sáhne, se mění v divácké i recenzentovo zlato. Stačí si vzpomenout na filmy Zbouchnutá, 40 let panic či Vykolejená. Divák se smějete, pláče a ještě má pocit, že se dívá na chytrý scénář.

Film Pěkně blbě je podle skutečného příběhu. Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. 

Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku.

Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. V hlavních rolích vystupují Kumail Nanjiani, co ve snímku hraje sám sebe, a Zoe Kazan.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang