ODIVI vytvořila kolekci Ramadan

Značka rodačky z Hradce Králové Ivy Burkertové uvádí řadu oblečení, která je vytvořena pro trh v Saudské Arábii. Kolekce vznikla ve spolupráci s podnikatelkou Haifou al Muhanna.

Oversize styl oblečení přijde vhod nejen ženám, co sledují poslední trendy, ale také těm, kterým náboženství předepisuje zahalování.

Tato myšlenka není nijak revoluční, v New Yorku například existuje značka Mimu Maxi, kterou založily ortodoxní židovky Mimi a Mushky. Šaty a legíny, které navrhují, chtějí nosit (nejen) hipsterky po celém světě.

Česká značka ODIVI nyní zase představila 40 looků, které se teď prodávájí v Saudské Arábii. Do prodeje byla kolekce uvedena 5. května, v den začátku postního měsíce Ramadán, podle které se jmenuje.

„S nápadem na vytvoření společné kolekce přiletěla Haifa na loňský Prague Fashion Week. Mým osobním zadáním se stal střet kultur, vnímání různých světů, boření předsudků, vzájemná interpretace znaků a hledání společného krásna,“ vysvětluje prvotní inspiraci Iva Burkertová.

„Nositelka kolekce vyčnívá jako růže vykvetlá v poušti – ta tam samozřejmě nevykvete téměř nikdy a v tom právě spočívá ona neuvěřitelnost: je pokaždé silná, krásná a prostě odlišná,“ dodává  Haifa al Muhanna.

„Nejhezčí částí spolupráce bylo bezpochyby focení, kdy jsme se s celým týmem vydali do pouště a konečně zasadili kolekci tam, kam patří a byli tak svědky jejího oživnutí. Další výzvou samozřejmě bylo dodat vše v šibeničním termínu před ramadánem, který začal 26. května.

To, že si Haifa s maminkou jen pár dní před spuštěním prodeje osobně přijela pro poslední balíky, je už takovou třešinkou na dortu,“ usmívá se Iva. „Vypadá to každopádně, že si pro velký úspěch střihneme i zimní kolekci, byť v menším měřítku.“

Kolekce bude k dostání na vybraných akcích v Saúdské Arábii a vybrané kousky také v pražském studiu ODIVI.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang