Módní trend: Více je více

Minimalismus sice nikdy úplně nevyjde z módy, ale jednoduché linie a absence ozdob se rychle přejí. Podzim vybízí k vrstvení i šperkům. Jak nosit vzory i barvy dohromady, radí stylistka a kreativní konzultantka Kateřina Papežová.

„Nosit různé druhy vzorů najednou může vypadat jako věda, ale není,“ říká Katka a dává jednoduchý návod, jak mít eklektický, ale velmi slušivý outfit.

Pro začátek: nejjednoduší jsou geometrické vzory ve stejné nebo podobné barevné variantě, proužky, kruhy, kosočtverce. Je dobré začít s minimalistickými střihy. Modrobílá nebo černobílá celkový look podrží. Pak lze změnit barevné kombinace a přidat leoparda (lepší než realistická nápodoba jeho srsti je posunutí tohoto vzoru do jiné, výraznější barvy).

Stupeň obtížnosti číslo dva: květiny. Mohou být různé velikosti a kdo si neví rady, ideální bude zase podobná barevná kombinace.

V další verzi je možné dát dohromady geometrii i květiny. Nejprve ve stejných barvách. Dobrou inspirací jsou japonské dřevotisky, art deco, Dries Van Noten, Marni

Co dál? Zvířata, vlny, oblaka, abstraktní cákance, bruselský styl, výšivky a zdobení domorodých obyvatel Peru, Polynésie, Moravy a Severní Ameriky. Volány, pláště z brokátu, vlající ponča, ručně malované kovbojské holínky, krajky. Vždy, když člověk neví, může přidat bílé pánské tričko nebo něco z denimu – ty unesou všechno.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang