Móda na Designbloku

Od 26. do 30. října se bude na pražském Výstavišti opět konat přehlídka designu a módy. Ústředním tématem je jídlo. Letošní 19. ročník Designbloku představí 61 módních návrhářů, značek, designérů šperku a módních doplňků. Na přehlídkovém mole Garden Stage se odehraje 17 módních přehlídek, ve výstavách se představí celkem 46 tvůrců. Hlavní hvězdou bude Yana Chervinska.

Program je bohatý a je na co se těšit. V soutěži Diploma Selection se utká 15 finalistů, včetně Lenky Vackové, která uvede kolekci z recyklovaných látek. Konkurovat jí bude třeba fantaskní kolekce Une grande star d’un petit cirque od Simeona Schamperse, Vlaštovky od Teun Seuren strašidelná kolekce Víme, co skrýváš od Rachael Cheong.

Prostor na runwayi bude patřit také loňské vítězce Diploma Selection Jorieke Tenbergen, která představí kompaktní kolekci inspirovanou hornickým průmyslem v Porúří.

Téma každodenní ukrajinské reality bude na mole představovat návrhářka Yana Chervinska, která se zde představí v doprovodu šperků od vítězky Czech Grand Design Markéty Kratochvílové, která na Designbloku ukáže novou značku Bold Studio.

Nejvíc je ale obecenstvo zvědavé na balzámy od návrháře Mira Saba, které mají být inspirované posvátnými dary.

Na co dalšího se lze těšit?

  • Monika Drápalová představí emocionální kolekci Poems, vzniklou ve spolupráci s fotografkou Karin Zadrick.
  • Hana Zárubová poprvé uvede kolekci adaptující oděv v různých prostředích a Milina Havrlantová pod značkou Milimu vystaví kožené doplňky.
  • Nové kolekce představí také Daniela Pešková, Kateřina Plamitzerová, Soolista, Hana Frišonsová, Alžběta Dvořáková, Zdeňka Imreczeová, Jana Mikešová, Tereza Ujevičová, Lenka Mulabegovič a další.

Ze šperku se návštěvníci mohou těšit na tvorbu Zoryi, Nastassii Alejnikavy, Markéty Richterové, Anny Steinerové, Hanuše Lamra, Elišky Lhotské nebo Jiřího a Viktorie Beldových.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang