Tiany Kiriloff: Jak skloubit v životě vše, co chcete

Tiany Kiriloff je bývalá moderátorská hvězda z Belgie, která dokázala ze své lásky k módě udělat úspěšný byznys. Ačkoliv bloguje hlavně ve vlámštině, měsíčně si přečtou její články statisíce lidí.

Pochází napůl z Chile a z Ruska, dětství prožila ve Venezuele. Ze slavné moderátorky se po narození první dcery stala úspěšnou bloggerkou a podnikatelkou. Pro její web Belmodo pracuje 15 lidí, ale podle slov Tiany je to stále docela malý projekt.

Módní styl této 39leté matky tří dětí je velmi nositelný, ale eklektický a pestrý. Nezapře v něm inspiraci svými kořeny z odlišných koutů světa. Možná proto má tolik followerů na Instagramu. To, co nosí, je praktické i originální.

Podnikatelka nijak nezastírá, že svůj obsah tvoří také proto, aby byl komerčně úspěšný. Nebrání se ani propojení s nejrůznějšími značkami, s H&M třeba spolupracuje už 15 let.

„Rozmysli si, jestli chceš doopravdy vydělat. Jestli ne, můžeš trávit čas smysluplněji,“ řekla mi během našeho rozhovoru.

Ovlivňujete módní vkus svých dětí?

Ne, nechávám je si vybrat, co chtějí nosit. Jediné, co je omezuje, je počasí. Nedovolím jim jen nosit letní oblečení v zimě. Jinak, ať jsou kreativní, jak si přejí.

Berou si na sebe šílené kombinace, ale mám z toho radost, protože je volí samy. Bude skvělé, když dokáží vyjádřit svou osobnost pomocí toho, co mají na sobě.

Začala jste se jako matka oblékat jinak?

Nosím pohodlné boty. Ale jinak se můj vkus moc nezměnil. Vždy mě bavily potisky, což je docela praktické, když vás děti upatlají. Víte, co je skvělé na tom, že mám dcery? Jsou nadšené, když si na sebe vezmu růžové šaty. Připadám jim pak jako princezna a mám pocit, že mě snad za to budou obdivovat do konce života.

Podnikat jste začala hned po porodu?

Dceři bylo asi 6 měsíců, ale plánovat jsme web začali, už když jsem byla těhotná. Po spuštění Belmoda jsem měla pocit, že se mi narodilo hned další dítě.

Co byste poradila ženám, co také chtějí začít podnikat na mateřské?

Někdy se nám po porodu přihodí to, že jednoduše přijdeme samy o sebe. Z osoby, kterou jsme byly, se staneme výhradně mámou. Záleží na každém, co si přeje. Ale pokud jste kreativní, pak musíte najít způsob, jak se dokážete realizovat. Nenechte světlo, co v sobě máte vyhasnout, jen proto, že máte děti.

Být rodičem neznamená rezignovat na sebe. Naopak, děti mohou dodat tolik energie a sebedůvěry, protože vás tak bezvýhradně milují. Nasměrujte tuhle lásku i do práce a vybírejte si. Najednou totiž svůj čas musíte dělit a nechcete odcházet od dítěte proto, abyste dělali něco, co vás zas tak úplně nebere.

Kvůli své práci hodně cestuju, ale vysvětlila jsem dětem, že je to něco, co ke mně patří a inspiruje. Takže, když jsem s dětmi, o to víc si to užívám. Beru to tak, že vše je otázka priorit a dobré organizace. Jsme přece ženy, dokážeme cokoliv!

Máte nějaké tajné organizační tipy?

Mít chleba a maso v mrazáku! Neprat každý den. Stačí, když mají děti co na sebe, nemusí být prázdný koš s prádlem. Zbytečně se netrápím, když něco není perfektní, nemám doma dokonale uklizeno. Neřeším maličkosti, protože je příšerné pořád frustrovat samu sebe.

U hodně situací si jen v duchu řeknu: „To je v pohodě“. Abych nezapomněla na to, co je důležité, si píšu seznamy. Omezuju čas, který trávím na sociálních sítích, někdy musím úplně vypnout. Když přestanete na chvíli přijímat nové informace, můžete si v hlavě utřídit, co vlastně potřebujete udělat.

Na sociálních sítích jste ale velmi úspěšná, jak toho docílit?

Mám pocit, že se to prostě přihodilo, ačkoliv vím, jak je to tvrdá práce. Musíte být opravdoví, zároveň sdílet něco, co jiní nedělají. Myslím, že fotek latté s drahými kabelkami, už jsme viděli víc než dost.

Také je důležité komunikovat se svými followery, odpovídat, lajkovat. Bez hezkých fotek to ale nepůjde, pokud chcete na Instagramu něco dokázat, musíte umět fotit a snímky upravovat.

Jakou radu pro podnikání byste udělila svému mladšímu já?

Abych věřila tomu, co cítím. Když jsem před deseti lety chtěla začít podnikat s blogem, všichni se mi smáli. Nikdo médiím na internetu moc nevěřil.

Takže, až se někdo bude posmívat vašemu nápadu, ale vy jste přesvědčená, že právě tohle chcete, nikoho neposlouchejte. Obklopte se těmi, co vás podpoří a vytrvejte. Vyhraje ten, kdo vydrží.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang