FILM 2018: Co si nenechat ujít v kině

Diváky čekají třeba romantické sci-fi filmy, odehrávající se v tajné laboratoři za studené války, napínavý film o Winstonu Churchillovi i nádherné kostýmy v napínavém dramatu Nit přízraků.

Nejtemnější hodina, premiéra: 11. ledna

Pojďme se podívat na to, jak si režisér naší oblíbené Pýchy a předsudku Joe Wright poradí s příběhem Winstona Churchilla, kterého zde ztělesňuje Gary Oldman

„Slova můžou změnit svět a Churchill právě tohle v roce 1940 dokázal,“ říká scenárista Anthony McCarten. „I když byl pod nepředstavitelným politickým tlakem, dokázal během pár dní změnit běh dějin.“ 

Odkazuje tak na rok 1940, kdy se blížila německá invaze do Anglie a britský premiér měl domluvit podmínky příměří. Místo toho slavnou řečí zburcoval národ k boji. Tvůrci prohlašují, že rozhodně nemáme čekat žádné suchopárné drama.

Nit z přízraků, premiéra: 1. února

Na tenhle film od režiséra Paula Thomase Andersona (natočil například Až na krev nebo Opilí láskou) se v redakci těšíme nejvíc. Daniel Day Lewis zde hraje podivínského návrháře, který tvoří pro dámy z vyšších kruhů v poválečném Londýně. 

Je naprostým sobcem, posedlým svou prací, zvyklý, že ostatní se chovají tak, jak on potřebuje. Vše se ale změní, když potkává stydlivou servírku Almu, která sice vypadá velmi mírně, ale ukáže se, že je láskou, co může návrháře úplně zničit.

Tvář vody, premiéra: 15. února

Film režiséra Guillerma del Toro je tak trochu nečekaným sci-fi. Příběh lásky mezi němou uklízečkou, která pracuje ve výzkumné laboratoři, a vodní příšerou už stihl získat Zlatého lva na filmovém festivalu v Benátkách a má sedm nominací na Zlatý glóbus.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang