Proč znát podnikavou dívku Cardi B?

Rok 2017 kromě mnoha jiného přinesl světu novou globální celebritu – Cardi B. Právě ona je novým prototypem Pretty woman 2.0. i bez Richarda Gerea. Následující článek přináší několik dalších důvodů, proč je Cardi B holka, kterou stojí za to sledovat.

Pětadvacetileté raperce z Bronxu se se svým singlem Bodak Yellow podařilo dosáhnout na první příčku amerického žebříčku Billboard Hot 100, což se naposledy podařilo Lauren Hill v roce 1998. Navíc se stala jedničkou jako první raperka původem z Dominikánské republiky.

Bodak Yellow se stala hymnou všech žen a dívek od těch, které se profilují intelektuálně, po holky „z hoodu“, jako je Cardi. Písnička je plná rapových klišé typu drahých aut, hoes a bling bling s tím rozdílem, že o nich vypráví a sní holka. P

Příběh úspěchu, luxusního života, drahých bot vypráví ta, která je v klasických rapových klišé jen křoví. Holka, která se kromě značkového oblečení a aut (mít Bentley a řidičák ne je nová černá) pyšní tím, že se dokáže postarat o máminy účty a vydělat si na všechno, co si přeje.

V době feministického obrození a vlády Donalda Trumpa je Cardi B zvláštním (ale logickým) paradoxem populární kultury: dívka, která přebírá veškeré modely rapové (šovinistické ) kultury a bez přemýšlení si je přivlastňuje je naprostým úkazem, kolik vlastně může mít feminismus podob.

Na první pohled (estetika strip klubu) zapadá do logiky žen jako objektu, který tolik konvenuje právě trumpovské rétorice, jenže Cardi je ta, která je vždycky na koni. Muži (a jejich shmoney) jsou tu pro ni, ne naopak.

Cardi, vlastním jménem Belcalis Almanzar se narodila v Bronxu, její rodina je dominikánského a trinidaského původu a internet jí začal milovat (v Americe) už před pár lety, kdy začala točit zábavné Vine a Insta videa, která jí zajistila účinkování v populární reality show „Love and hip hop: New York“.

Už tam se Cardi ukázala, jako jedna z nejzábavnějších účinkujících, která si svojí spontánností, hláškami a zdravým přísunem dramatických situací, získala srdce publika. Během Love and hip hop také začala pracovat na svojí kariéře raperky.

Před rapováním a televizními shows si Cardi vydělávala jako striptérka, což se jí během dalších let neustále vracelo (a vrací) jako bumerang.

Cardi B ovšem nemlží, naopak se ke striptýzovým klubům hrdě hlásí. V několika rozhovorech navíc osvětlila, že tahle práce jí dovolila se osamostatnit, a hlavně opustit nezdravý vztah, kde zažila násilí. Bez peněz, které si vydělala u tyče, by se nemohla (aspoň na chvíli) vrátit zpátky do školy, a hlavně hrdě odejít od kluka, který ji týral.

O úskalí práce v byznysu strip klubů toho ví docela dost, v loňském rozhovoru pro online platformu VladTV mimo jiné zmínila nezdravý tlak na fyzické proporce, které stiptérky musí mít.

„Před tím, než jsem začala pracovat ve strip klubu, tak jsem se sebou byla docela spokojená, že mám docela hezkej obličej, hezký tělo, jenže pak jsem zjistila, že když nebudu mít dost velká prsa nebo zadek, tak si vydělám míň peněz“.

Netají se ani tím, že obě procedury podstoupila a také si nechala srovnat zuby, další z typických fyzických atributů, kvůli kterým se jí její sokyně posmívaly. Svlékání za peníze rozhodně jako cestu, jak ven ze svízelné situace nedoporučuje.

Z jejích videí na YouTube se člověk dozvít spoustu zajímavých věcí. Kde najít dokonalého kluka (pro Cardi je to strip klub)? Jak se oblékat (boty a vlasy jsou nejdůležitější, ostatní věci lze pořídit za pár korun)? Jak je důležité chodit do školy (základy francouzštiny a ruštiny se Cardi v klubech rozhodně šikly).

Kromě toho diváci zjistí, jak nejefektivněji sokyni strhnout paruku nebo házet elegantně botou po někom, kdo je neustále pomlouvá. Také se dozví o důležitosti dokonalé manikúry.

Hlavně ale možná naprosto propadnou kouzlu této hubaté holky, která je nejen dobrá raperka, ale má smysl pro humor a slabost pro drahé botičky s červenou podrážkou.

Zajímavosti:

  • Cardi si začala říkat na základě toho, že  díky jménu její sestry Hennessy jí ostatní začali přezdívat Bacardi. Z čehož zkráceně vznikl nickname Cardi.
  • V září 2017 se stala jedinou raperkou, která měla v žebříčku Billboard Hot 100 v první desítce hned 3 singly – kromě zmíněného platinového Bodak Yellow ještě spolupráci No limit (G-Easy) a MotorSport (Migos a Nicky Minaj).
  • Je zasnoubená s Offsetem z Migos (snad to klapne).

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang