Otevřete oči a začněte snít: Dior Haute Couture Jaro Léto 2018

Přehlídka Dior Haute Couture SS/2018 se konala v muzeu Rodin v Paříži. Kolekci vytvořila kreativní ředitelka značky Maria Grazia Chiuri.

Vysoká krejčovina je úzce spjata s uměním. Precizní ruční práce na modelech, ze kterých se tají dech, i když módou zrovna nežijete, se dá přirovnat k tvorbě obrazů či soch.

Dior je jedním z posledních tradičních módních domů, který pokračuje v tradici haute couture. Dnes existuje pouze 14 značek, co smí vyrábět kolekce s tímto označením.

Inspirace

Umění je průsečíkem skutečnosti a snů, haute couture je sen, o kterém fantazíruje snad každý návrhář. Maria Grazia Chiuri se pro tuto kolekci inspirovala surrealismem Andrého Bretona i argentinskou umělkyní Leonorou Fini, která spolupracoval v 30. letech minulého století se samotným Christianem Diorem.

Hlavními motivy byl tedy eskapismus, svoboda, ptačí let i masky, které vytvořil Stephen Jones.

Kromě modelů, ušitých ze saténu, hedvábí, kašmíru i tylu, zaujmou také dočasná tetování na těle modelek, která hlásala: „Attitudes Spectrales”.

Celebrity

Rodinovo muzeum v Paříži, kde se přehlídka konala, se tak proměnilo na uměleckou galerii, kde černo-bílé modely obdivovaly z prvních řad třeba Alexa Chung, Chiara Ferragni, Emily Blunt, Erin O’Connor, Monica Bellucci, Naomi Campbell, Saša Pivovarova či Willow Smith.

Líčení

Make-up vytvořil hlavní vizážista značky Peter Phillips, který si pohrál s očními linkami a umělými řasami tak, aby zrcadlily masky, co měly modelky na tváři.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang