Pražský fashion week: Co se nosilo?

Běžně po českých ulicích moc inspirativně oblečených lidí nechodí. Na fashion weeku jich ale bylo tolik, že se rozdíl mezi Prahou a zahraničím stírá. Kdo byl nejzajímavější?

Není to o celebritách, prominentech a někdy ani o módních profesionálech, jež se mnohdy spíše snaží nenápadně ztratit v davu.

Nejzajímavější směs outfitů, někdy k zasmání, jindy k podivu, či k inspiraci, společně vytvářejí právě módní fanoušci, influenceři nebo lidé, pro které je móda (a fakt, že je zachytí Adam Katz Sinding) životem.

Ačkoli dříve byly na pražském fashion weeku k vidění okázalá loga luxusních světových značek nebo blogerky v levných kloboucích a s výrazně namalovanými rty, nyní se lze kochat kousky lokálních návrhářů (kteří pochopili, že své produkty nejlépe zpropagují na reálných lidech), zkombinovanými třeba s oblečením z řetězců.

Právě móda místních tvůrců je to, co logicky odlišuje street style fotky z Prahy od těch ostatních.

Snaha zaujmout se pak projevovala v kombinování neslučitelných vzorů i barev (přiznejme si, že i tentokrát z některých kreací čišela křeč) nebo naopak monochromatických outfitech, v bláznivých i slušivých vintage kouscích, v aktuálních trendech (transparentní doplněk, jako by nebyl).

Od minulých ročníků se u nás, jako i všude jinde, na výslunní stále drží schopnost udělat si legraci ze sebe sama, nadsázka, módní hesla i originální detaily. Kromě toho, letos se snad ještě zvýšila konzumace cigaret.

Co chybělo? Před Clam-Gallasovým palácem by neuškodilo víc oku lahodícího mainstreamu – trendy oblečení, kterým by bylo možné se inspirovat pro běžné dny, nejen na módní svátek. Většina z těch, jejichž originální outfity přítomné uchvátily, by pro podobný styling mimo týden módy jen těžko hledala odvahu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang