ČESKÁ HRDOST a ČESKÁ POHODA

Co bychom si přáli? Aby tahle země byla pro všechny. Chceme respekt. Pro všechny. Stejně, jako si ho vydobily sandály v ponožkách.

Co je to česká hrdost? Věříme tady všichni v českou pohodu? Nic neřešit, (ne)tolerovat, zlehčovat pivním humorem? Žijeme v pevnosti z šunkových chlebíčků?  A cokoli jiného a cizího musí překonat nejen jelení příkop tuzemáku, ostnatý drát švejkovského humoru a hradbu předsudků?

Obývakový stěny, sandály v ponožkách, zlatý hoši z Nagana, točená desítka, blbej humor, okoralý krabí chlebíček, čučení na Prostřeno, čísekake, rybaření. Tohle národní dědictví patří všem. To jsme my – milujeme to. Chceme českou pohodu. Chceme být i dál proroci ponožek v sandálech a svatý Ludmily kremrolí a šunkových rolek. My všichni společně.

A přejeme si, aby jednou v obývakových stěnách mezi rodinnými fotkami byly i takovéhle – #tradičnírodina. Všichni jsme jen lidi, jako Beyoncé. Všichni jsme stejní.

Pojďte na Pride. Oblečte se jak chcete (náš tip jsou třeba kousky z kolekce #hmforall). Bavte se. A pokud se vám tahle česká pohoda líbí, podpořte místo, kde ji můžete zažít celoročně – klub Patra na jejich Hithitu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang