Twin Peaks ožije ve vašich šatnících

Jestli se o nějakém seriálu dá říct, že je ikonický, pak je to Twin Peaks od Davida Lynche. Poprvé se vysílal v roce 1990 a svými kostýmy se obracel do minulosti, ale zároveň předpověděl budoucnost. Potvrzuje to ostatně Angelica Grimborg, konceptuální designérka H&M kolekce Studio.

Právě letošní studiová kolekce švédského řetězce je podle Angelicy „třetem mezi ženským a mužským elementem, kontrasty a minulostí, na kterou se dá dívat i novým způsobem.

„Twin Peaks vznikalo na konci 80. a na začátku 90. let, ale kostýmy se odkazují na 50. léta. Chtěli jsme outfity, které by si na sebe vzala Marilyn Monroe nebo James Dean, uchopit v kontextu současnosti,“ říká Angelica.

Kostýmní designérky seriálu Patricia Norris (za svou práci na pilotním díle Twin Peaks získala cenu Emmy) a Sara Markowitz použily klasický styl Americana (kožené bundy z 50. let, kostku, střihy pracovního oblečení) ve spojení s prvky typickými pro pozdní 80. léta (vytahané svetry, látkové gumičky).

„Když jsme tvořili naší Twin Peaks Studio kolekci, chtěli jsme, aby byla variabilní a jednotlivé kousky se mezi sebou mohly co nejvíc zkombinovat. Nejvíc mě baví košile s mašlí, ten detail na krku je tak elegantní! S džínami a koženou bundou vypadá prostě skvěle,“ říká pro šéfdesignérka H&M Pernilla Wohlfahrt, které se osobně z Twin Peaks nejvíc líbí alpské svetry Donny Hayward a siluetu kopírující šaty Audrey Horne.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang