Nejžádanější český beauty produkt? Obličejová mlha

České značce ROSA aromatherapy je pouhých 14 dnů a už jí opěvují kosmetičtí redaktoři Vogue i celebrity na Instagramu. I přesto, že zatím představuje jediný produkt: obličejovou mlhu.

Ještě před pár lety jsme o podobném přípravku neměli ani páru, ale teď bez ní nikdo, kdo to s péčí o pleť myslí vážně, nemůže existovat. A může se používat neustále. Ráno připraví tvář na líčení, odpoledne hydratuje a osvěží unavenou pleť, večer zklidní.

Mlha od ROSA aromatherapy navíc působí na náladu. S označením 01 (pomeranč, máte, ylang-ylang, rozmarýn, tymián) umí povzbudit, rozveselit. „Trojka (03) s levandulí, geraniem a bergamotem zase uklidní. Používám ji, když jsem ve stresu,“ říká její spolutvůrkyně, vizážistka Margita Skřenková.

„Krásné a kvalitní záležitosti vyžadují úsilí a odhodlání,“ bleskne mi hlavou, když Margita popisuje, že trvalo dva roky tenhle produkt vytvořit. „Nejtěžší ale bylo to, co jsme nemohly ovlivnit samy.  Třeba čekání na nejrůznější testy nezávadnosti“ popisuje.

„Zájem vzrostl poté, co jsme značku ukázaly ve Stories na Instagramu,“ pokračuje Margita, která také pracuje jako lokální ambasadorka Maybelline a patří mezi nejobsazovanější české make-up artistky.

Produkt tak mohla „testovat“ přímo v terénu: ať už při práci na fashion editorialech například pro ELLE, Dolce Vitu nebo Marie Claire nebo u svých hvězdných klientů.

„Lidem se líbí, že je to český produkt, který má zároveň přesah. Hydroláty  a čisté éterické oleje jsou perfektní kombinací. Všechny produkty pochází z ekologického zemědělství nebo divoce rostoucích rostlin, vše v certifikované BIO kvalitě,“ doplňuje Margita.

Název ROSA má pro zakladatelky několik rovin: za prvé se tak jmenuje dcera aroma terapeutky Jany. Za druhé odkazuje k růži a v posledním případě, je to prima hříčka: přípravek je skutečně rosou pro obličej. 

Když vidíte úžasné balení s ilustracemi od Janji Prokić, chcete si Rosu i v krabičce vystavit na noční stolek, pracovní stůl, dívat se na ní v kabelce.

Závislost vzniká okamžitě a limitovaná edice 1000 kusů zdaleka nebude stačit všem potřebám fanynkám lokální bio kosmetiky, influencerkám i unaveným osobám, co chtějí zažít aspoň momentík klidu a vdechovat u toho konejšivou vůni.

Co v ROSA aromatherapy produktech najdete?

  • Neroli, které je protistresové, umí rozpustit úzkost, celkově uklidňuje. Tonizuje především suchou pokožku.
  • Růži damašskou, harmonizující psychiku i pokožku, hydratuje, zklidňuje, zchlazuje a má mírně antiseptické účinky.
  • Vilín viržinský, mocný antioxidant a požírač volných radikálů. Redukuje začervenání, má významné hojivé vlastnosti.
  • Cist, hlavní prostředek proti vráskám, vykazující účinek na mikrobuněčné úrovni.

K dostání za 849 Kč (50 ml).

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang