Proč si koupit knížku In Paris od Jeanne Damas

Současná ikona nenuceně cool francouzského stylu Jeanne Damas má už milion followerů na Instagramu, vlastní úspěšnou módní značku Rouje a bylo jen otázkou času, kdy po vzoru ostatních fashion influencerek vydá svou knihu. Tu vytvořila společně s kamarádkou, novinářkou Lauren Bastide. Jaká je knížka s krásnou obálkou uvnitř? A stojí za to si ji pořídit?

Je ódou na Paříž

Město lásky skýtající nekonečné množství zákoutí ideálních pro zamilované páry. Město, v jehož nočních klubech nebo na improvizovaných domácích večírcích protančíte noc. Město, v němž najdete stovky utajených galerií, obrazáren a knihoven, které potěší i největšího kulturního snoba. Město, které je rájem milovníků vintage nákupů.

Tak vidí svou Paříž ženy, které v ní skutečně žijí.  Jistě, je plná velkých klišé, kterým se můžete smát, pokud jim ale chcete podlehnout, tipy na nej místa od pravých Pařížanek v téhle knížce to jen usnadní.

Je o inspirativních ženách

Zoé je filmařka, fotografka a novodobá nomádka, co žije v eklekticky zařízeném bytě plném suvěnýrů z cest u bulváru Saint Germain.

Noemi má domov poblíž cool lokality Canal Saint-Martin, je maminkou tříměsíční Gigi, kterou ještě kojí, přesto se nevzdala milovaných cigaret.

Charlotte z Village Popincourt je se svými milostnými peripetiemi pařížskou Carrie Bradshaw.

Kniha bez příkras představí dvacet reálných Pařížanek, prostředí, ve kterém žijí, jejich příběhy i pověstné savoir vivre.

Je plná krásných fotek

Analogové, polaroidové, rozostřené, mírně zrnité, s vintage atmosférou… Čtenářky Vmagazin.cz, kterým se líbí instagram Jeanne Damas, budou vizuálním pojetím In Paris nadšené.

Jeanne je autorkou všech fotografií, které vznikaly během deseti let. Rozhodně si nelámala hlavu s tím, aby byly všechny pořízené v jednotném stylu – oslavují krásu nedokonalosti, jako fotografka sama.

Kdo už doma má Jak se stát Pařížankou, ať žije kdekoli od Anne Berest a Caroline de Maigret nebo Love, Style, Life od Garance Doré a ptá se, zda má smysl si další knížku v podobném duchu koupit, rozhodně by neměl váhat.

Jen se musí spokojit s francouzskou nebo anglickou verzí. V češtině zatím nevyšla a je otázkou, jestli se překladu dočkáme.

foto: @aparisavecamour

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang