Umírají vám pokojové rostliny? Tahle kniha se to chystá změnit

Co znamená žlutý list? Mohou se pokojovky pěstovat v ložnici? Zalévat shora, nebo do podmisky? Péče o rostliny je plná otázek, na které bude mít čtenář díky knize odpovědi pěkně pohromadě.

Krásná kniha plná pěstitelských rad a zelené inspirace pro české a slovenské milovníky rostlin, kteří se chtějí obklopovat pokojovkami, ale neví si rady, jak na jejich správnou péči, je tu.

Co se v knize nachází?

Na cca 200 stránkách se čtenář naučí vše o pěstování (jak na zálivku, světlo, množení, hnojení, choroby a správné přesazování…), příznaky nemocných rostlin a vyvrácení pokojovkových mýtů, DIY návody, interiérové inspirace a obsáhlý seznam nejoblíbenějších pokojovek.

Vše na kvalitním matném papíře doprovázené krásnými fotkami od Igora Zacharova a ilustracemi od Karolíny Strykové. Prostě kniha, která jen neozdobí knihovnu, ale pomáhá stát se lepším pěstitelem.

Kdo ji vydává?

Pokojovky. Česko–slovenský projekt tří kamarádek – Anet, Rozi a Zuz – které dohromady svedla láska k rostlinkám, kávě a designu. Dlouho obdivovaly zahraniční zelené concept story, až se do jednoho takového, který v Praze chyběl, pustily samy.

Mají zelený e–shop, píšou blog o pěstování rostlin, pořádají workshopy a prodejní akce, zazeleňují kavárny a kanceláře. Knihu si vydaly samy, protože nechtěly žádné kompromisy. 

Znie to neuveriteľne, ale je to tak! Pred necelou hodinou sme poslali našu #knihapokojovky do tlače (tisku). Ďakujeme za vaše povzbudzujúce slová, ďakujeme tým, čo nám prispeli na HitHite, aj tým, čo sa na ňu tešia. Ďakujeme @igorzacharov za fotky, @martinczeller za grafiku a @libor.nenutil za korektúru. Ďakujeme, že s nami neošediveli a že to s nami dotiahli do zdárneho konca. Sme unavené, šťastné a už teraz sa nevieme dočkať začiatku decembra.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang