Nila Daily: Místo, kde nakoupit dárky pro domácnost

Zatímco kupovat pomalou módu už jsme si docela zvykli, s přípravky do domácnosti je to někdy problém. A právě ten chce vyřešit Nila Daily: nabízí totiž nejen designové dárečky (třeba notýsky, mýdla či čokolády), ale záležitosti denního použití.

Eva a Pavel Urbanovi mají se svými projekty úspěch. V pražské Korunní ulici už mají tři obchody, brzy se chystá otevření dalšího v Karlíně. Ohleduplné produkty v nadčasovém designu jsou nejen momentálně trendy, ale také dobrou investicí.

Bee’s Wrap

Ekologická odpověď na otázku, kterou si pokládáme snad všichni – jak omezit množství plastu v domácnosti?

Znovupoužitelné ubrousky Bee’s Wrap začala v roce 2012 v americkém Vermontu vyrábět matka tří dětí Sarah Kaeck. Jsou ručně vyrobeny z biobalny napuštěné včelím voskem, bio jojobovým olejem a pryskyřicí.

Dá se do nich zabalit sendvič, ovoce nebo zelenina, zakrývat misky s jídlem nebo sklenice. Ubrousky jsou biologicky rozložitelné. Na konci jejich služby je lze s klidným srdcem odnést na kompost.

Pure Effect Sweden

Za projektem Pure Effect stojí Lina Segerdahl a Linda Rosendahl Nordin. Vznikl ve Švédsku v roce 2015 a jako první na skandinávském trhu vůbec se zaměřil na vývoj biologicky aktivních čisticích prostředků pro domácnost a péči o oděvy.

Vysoce koncentrované výrobky jsou založeny na živých bakteriálních kulturách, které jsou účinné v boji proti pachům, mastnotě a nečistotám, přičemž udržuje okolní prostředí v probiotické rovnováze. Všechny složky jsou biologicky odbouratelné a pocházejí z obnovitelných zdrojů.

Hibi

S podtitulem 10 minute aroma je moderním spojením dvou tradičních výrobků prefektury Hyogo: sirek a vonných tyčinek. Má formu sirky, která se zapálí a položí na speciální nehořlavou podložku.

Zklidňující voňavou atmosféru si tak je možné jednoduše vykouzlit lusknutím prstů v kanceláři, doma při odpočinku, při józe, meditaci i venku.

Představuje deset oblíbených vůní, mezi kterými nechybí květinové geranium, japonský citrus yuzu, svůdný ylang-ylang či delikátní japonský cypřiš.

Hydrophil

Za touto značkou stojí partička tří kamarádů z Hamburku. V létě 2013 během cyklovýletu začali ti tři vymýšlet, jak a zda by se dalo vyvíjet produkty, které budou nejen veganské, ale také šetrné k vodě, tedy vyráběné s minimem vody a s minimálním znečištěním.

Rozhodli se zaměřit na segment hygieny a péče o tělo, tedy oblast každodenního používání. My jsme pro vás vybrali jejich bambusové kartáčky na zuby se štětinami rostliného původu.

Turtle Bags

Zahraniční předchůdce českého Frusacku. Tahle značka je na trhu už od roku 2001. Tedy od doby, kdy supermarkety chrlily plastové tašky po statisících a osvěta ohledně znečištění světových oceánů nebyla zdaleka tam, kde je dnes.

Název vznikl v momentě, kdy se zjistilo, že mořské želvy si pletou igelitové sáčky s medúzami, jejich oblíbenou potravou.

Zakladatelé značky se tehdy rozhodli poukazovat na obrovská rizika spojená s nadprodukcí a bezmyšlenkovitou spotřebou plastů a vrhli se do výroby nákupních tašek a sáčků na zeleninu, které by igelitky pomohly vymítit.

Ve spolupráci s fair trade výrobci v Bangladéši přinášejí na trh oblíbené biobavlněné síťovky, které unesou až 40 kilogramů.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang