4 jedinečné second-handy z Instagramu

second-handy-z-instagramu

Na Instagramu se nachází řada účtů, které nabízí prodej kousků z druhé ruky a posílají své zboží do celého světa. Následující článek přináší přehled těch nejstylovějších.

Kupovat méně, udržitelněji. O to se snaží mnoho lidí. Second-handy se dostávají do hledáčku těch, kteří by ještě před lety nikdy nedali přednost použitého oblečení před tím z řetězce. Ale pravidla se mění, a o to tady jde. Vintage móda je stále v kurzu a hledání toho nejlepšího úlovku příjemně rozproudí adrenalin. 

1981

Online second-hand, za kterým stojí Barbora Vilišová z Win-Win Love milují influencerky, školou povinná mládež, odrostlejší hipstři i rodiče malých dětí.

Rozptyl nabízeného je totiž obrovský: flanelové košile, prošívané bundy jako z šatníku britské královské rodiny, romantické šaty s potiskem i mikiny jako ze školního výletu z roku 1997. Vybere si u nich i milovník minimalismu a šedých tónů.

Girls of Mars

Tenhle obchod o sobě říká, že je „LGBT Owned“. Patří manželské dvojici Mathilde&Ezgi. Druhá jmenovaná dříve pracovala pro nadnárodní textilní gigant Inditex (Zara a spol.).

Minimalistický feed je možné scrollovat donekonečna a přát si, aby se všechny ty vlněné svetry a propracovaná saka objevily u vás ve skříni.

Imparfaite.

Slibuje zákazníkům, že zde najdou „všechny vzácné kousky, které tak dlouho hledali“. Mise tohoto projektu ale je, aby se vintage móda stala natolik rozšířenou záležitostí, že bude odpovídající alternativou pro nákup v řetězci.

Tomuhle online second-handu se přezdívá „vintage Rouje“, což je značka oblečení, kterou založila it-girl Jeanne Damas. Kdo hledá francouzský šarm z druhé ruky, tady utratí výplatu.

The Ceiling

Tenhle amsterdamský second-hand zákazníkům dopřává věhlasné značky. Majitelkou je bývalá modelka, která pro své zákazníky hledá poklady od Jil Sander, Céline, Acne Studios i Fendi. Kdo si chce něco pořídit, může tomuto instagramovému účtu napsat osobní zprávu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang