Petra Nesvačilová: Na Mars bych si vzala knížku a kluka

Nelze se na ni vynadívat. Jenže devětadvacetiletá herečka a režisérka Petra Nesvačilová právě připravuje několik projektů, ze kterých fanouškům určitě spadne čelist ještě hlouběji.

Jak prožíváš prázdniny a léto?

Pro mě jsou prázdniny pracovní. Na filmovém festivalu v Karlových Varech jsme představili celovečerní hraný film Mars producenta Zdeňka Janáčka a režiséra Bena Tučka, který bude mít premiéru za rok.

Film je sci-fi komedie, kde hraji postavu Wendy. Je to naprosto unikátní snímek, jelikož jsme ho natáčeli měsíc v americkém Utahu na stanici Mars Desert Research Station, kterou vědci vytvořili pro reálnou simulaci života na této planetě. Takže vesmír se vším všudy.

Dále píši diplomovou magisterskou práci na FAMU, kde nyní dokončují studium na katedře dokumentární tvorby. Stříhám a točím svůj klauzurní film, který je tajný a velmi náročný, takže moc nespím.

Dotočila jsem krátký film pro Českou televizi o lovcích bouřek a chystám se do střižny. A učím se text pro hraný celovečerní film režiséra Robina Kvapila, kde hraji ke konci srpna menší roli.

Potom máme „oprašovačku“ divadelní hry Mezi úterým a pátkem v divadle Ungelt, na které se už moc těším – divadelní představení mi přes prázdniny chybí.

Co by sis nezapomněla s sebou zabalit na Mars?

Já osobně bych na Mars neletěla, protože bych se bála, že se už nevrátím na Zem. Ale pokud bych tam opravdu musela, vzala bych si všechny tlusté knihy, které nestíhám přečíst, diktafon, kam bych nahrávala svůj čtenářský deník, když už jsem je konečně přečetla a kluka, který by letěl se mnou.

Jaké to je, líbat se s Jirkou Havelkou ve vesmírné lodi?

Hahaha. Jirka je skvělý herecký kolega! Je to parťák a profík.

Hraješ hlavní roli v připravovaném debutu Sněží! naší zásadní redaktorky Kristiny Nedvědové. Co tě na projektu nejvíc baví?

Především velmi silný scénář s velikou výpovědní hodnotou nejen o pocitu vyprázdněnosti hlavní představitelky, která hledá svoji cestu. Mám z té role obrovskou radost a jsem poctěna.

Víme, že ráda tančíš. Na co a s kým nejraději?

Na cokoliv, co mě baví. Ale určitě flamenco na hodinách Jany Drdácké a s těmi, co prázdninově tančí se mnou po nocích na oblíbené písně pod hvězdami.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang