KAŠ-MI-DAŠ BYL V NEW YORKU A PŘIVEZL DÁRKY

Kdo ještě nezná kaš-mi-daš, měl by vědět, že je internetovým papírnictvím nabízející papírenské potřeby od stylových sešitů po praktické nezbytnosti. V jeho sortimentu nechybí mramorované zápisníky, které se staly hitem sociálních sítí, designové plánovače Mossery a nyní i Decomposition Book, který vlastní i Alicia Keys.

Zlata Vavrušková, majitelka Kaš-mi-daš, nedávno navštívila National Stationery ShowNew Yorku – jednu z největších prezentací papírenských potřeb na světě. Pro závislé na papíru a ručního psaní opravdový ráj! Na místě objevila několik nových značek a první z nich jsou zápisníky s retro vazbou a jménem Decomposition Book.

Vintage design však není to jediné, proč si je zamilovat. Jejich výrobcem je malá rodinná firma, která vznikla v roce 1949. Zakladatel Michael Roger byl pradědečkem současných majitelů. Jeden z nich dokonce studoval i nějaký čas v Praze. Dnes sídlí v Brooklynu a při výrobě stylových sešitů se kochají výhledem na Sochu Svobody.

Kromě designu však mají Rogerovi rádi také přírodu. Proto vyrábí ze stoprocentně recyklovatelného papíru, tisknou sójovým inkoustem a výrobu ponechávají výhradně na území USA.

Decomposition Book je k rozezníní na první pohled: pevná vazba s krásným designem, černým hřbetem a klasickou jmenovkou. Kromě nás je ještě miluje Alicia Keys, která se modelem svého DB sešitu pochlubila na Instagramu.

A aby té slávy nebylo málo, sešity Michaela Rogera si zahráli v seriálu Girls i epizodě The Michael J. Fox Show.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang