Beauty trendy: bílé linky a barevné vlasy

Přehlídka Chanel Cosmopolite 2016/2017 Metier D’Art a vlasová kolekce Toni&Guy Duality inspiruje kosmetické trendy po celém světě. Oba kosmetičtí giganti se vzhlédli v období let 2000 a clubbingové scéně.

Kdo je pamětník, pak možná s nostalgií vzpomíná na časopisy Hype a Tripmag, které u nás zažívaly svůj největší boom zhruba před 16 lety. Tehdy doslova frčely house a techno party v klubu Roxy a Radost FX, divoce obarvené vlasy a bílé oční linky například od značky Mary Kay. Čím víc alien look, tím jste byli krásnější. Babičky nechápavě kroutily hlavou.

Vydavatel oněch kultovních časopisů je teď sice spolupracovníkem pořadu Herbář, tehdejší módní ikona Kateřina Winterová v něm radí jak rozjímat během adventu, ale zájem o techno je zpět a s ním i následující kosmetické trendy.

Po bílých očních linkách jsme jako teens toužili, už když je vynesla Britney Spears v červeném latexovém oblečku v klipu Oops I did it again. Chanel vizážista Tom Pecheux si na video možná pamatoval, možná chtěl jen vrátit trend, který dělá opticky větší oči.

Kolekce Duality od britského vlasového giganta Toni&Guy je avantgardní a drzá. Také mi evokuje vzpomínky, na pražské kadeřnictví Joshua, kde pokud jste byli před 15 lety opravdu hustí, nechali jste si tu odbarvit vlasy na červeno, uplést copánky nebo vyholit půlku hlavy.

Naštěstí je rok 2016, takže jak už to u módních a kosmetických návratů naštěstí bývá, jsou slušivější než v době, kdy byly horkou novinkou. Nyní je hitem například tónovací maska na vlasy, která hřívu barevně oživí a ještě ji posílí. Dlouhovlásky oceňují také domácí masky na vlasy pro růst.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang