Styl jako Eva Jiřičná

Architektka a designérka nepřestává ve svých 77 letech ohromovat nejen svým talentem, ale také citem pro módu. Styl Jiřičné se nese v duchu minimalismu, tmavých barev, výrazných šperků, jednoduchého mikáda a vždy nalakovaných nehtů. Miluje sklo a kov, protože podle svých slov může tyto materiály dobře kontrolovat.

Eva Jiřičná patří k těm ženám, jakými chcete být, až vyrostete. Okouzluje nevtíravým, inteligentním způsobem. Tak, že celá místnost ztichne, ve chvíli, když do ní ona vejde. Bez hvězdných manýrů, zato s pevnými zásadami. To, že třeba odmítla pracovat se Stevem Jobsem, protože pro něj nechtěla plnit nemožné, není legenda, nýbrž fakt.

Přínos Jiřičné zůstává v Čechách nedoceněný. Zdaleka ale nejde jen o budovy a designové počiny, co stvořila. Mohla by také inspirovat zdejší ženy, aby nikdy nerezignovaly v péči o sebe a procházely různými etapami života s nenucenou grácií.

Oblečení ve stylu Evy Jiřičné

Kalhoty, COS, 89 Euro

Kabát, Bianca Popp, prodává Zoot za 6699 Kč

Košile, H&M, 799 Kč

Svetr, Pavel Brejcha, info o ceně u návrháře

Architekti, přirozeně velmi vizuálně založení, mají většinou pro módu značný cit, i když v drtivých případech se kloní k minimalismu- bílým košilím s černými kalhotami.

Vyjímkou není tedy ani Eva Jiřičná, ani její bývalá láska Jan Kaplický. Výstava tohoto světově proslulého architekta, co se rozhodně nevyplatí nechat si ujít, se koná do 12. března v pražské Galerii Tančící dům.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang