Kavárny, které v Praze nelze vynechat

Nové podniky i ty, které jsou v metropoli už několik měsíců, představuje tento mikro průvodce. V řadě z nich si zákazníci mohou pochutnat na výborné snídani.

Některé z kaváren se vyrojily právě teď jako houby po jarním dešti, jiné zas otevřely už před pár měsíci. Rozhodně ale spadají do kategorie nováčků, které třeba místní ještě neznají, ale za seznámení určitě stojí.

Ať už člověk hledá místo pro odpolední kávu s dezertem, nebo naopak pro snídani v Praze či brunch, z našich tipů si rozhodně vybere.

Mezi Srnky

Sázavská 19, Praha 2

Oblíbený podnik, který servíruje ty nejlepší snídaně na Vinohradech. Což je odvážné tvrzení vůči kavárnám Monolok, Kaaba či Le Caveau. Ale manažerka podniku Tereza Šerá umí z podniku vykouzlit místo, kam se návštěvníci budou chtít až notoricky vracet.

Ve všední den si je možné objednat obědové menu, které překvapuje svou sezónností a netradičními kombinacemi. A dělají tu koprovku, o které se vám bude zdát.

Urban Café

Na Poříčí 37, Praha 1

Úplně nový podnik, kde se lidem líbí spoustu zeleně, dobrá káva a nabídka bezlepkových dezertů. Navíc, v okolí Prahy 1 je každé místo, kde se dobře relaxuje i pracuje, velká výhra. Ne každému se totiž vždy chce do Karlína, na Vinohrady nebo Letnou.

Super Tramp Coffee

Opatovická 18/průchod ze Spálené 15, Praha 1

Tajné místo v těsné blízkosti Národní třídy. Stačí projít průchodem vedle tramvajové zastávky uzlu nočních spojů a člověk se ocitne na krásném omšelém a lehce tajuplném dvorku.

Jako oáza na poustevníka tu čeká krásná kavárna, která je sestrou už zavedeného I Need Coffee na Palackého náměstí. V teplých dnech si lze vzít kávu či limonádu na zahradu a užívat si momentu.

Cafefin

nám. J. z Poděbrad 1407/4, Praha 2

Dříve tu byla francouzská cukrárna, kterou nahradila vietnamská kavárna. Tu provozuje rodinná firma PHO VIETNAM TUAN & LAN, co má v Praze stejnojmennou restauraci. Bohužel sem nesmí psi, což místním, kteří si potrpí na mazlíčky, asi lehce vadí. Náplastí může být přívětivý interiér, slané i sladké dobroty, veganské Nemléko a polévky.

TIP: Článek o nejlepších kavárnách v Praze uvádí seznam dalších nejznámějších kavárenských podniků, do kterých stojí za to se podívat.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang