Mileniálové milují pokojové rostliny

Velkou oblibu u městské „mládeže“ ve věku od 15 do 35 let právě zažívá pěstování pokojových rostlin. Jedná se o kaktusy i řadu dalších druhů, kritériem je, aby vypadaly fotogenicky na Instagramu.

Old is new cool. Současné mileniály opravdu nebaví tolik chodit večer ven. Místo toho pózují na internetu, předplatí si Netflix a sjíždí u něj Tinder. Pro mnohé má Netflix nebo Tinder cenu vyšší než sociální život v realitě. A protože většinu času prožívají uvnitř, taky chtějí, aby to tam nějak vypadalo. Nejsnazším způsobem, jak si za málo peněz nadekorovat pokoj, je stylová rostlina.

V tomto duchu se v Praze koná třeba i Zelená Swap Party. Nebude se tu pít mentolový likér ani měnit zelené oblečky. Podle popisu události si tu lze vyměnit tlustice, filodendrón nebo třeba kaktus.

Dále se návštěvníci dozví, jak se o své nové zelené kamarády starat, protože nechat své pokojové květiny zajít je stejný zločin, jako netřídit odpad.

Trend tohoto zahradničení uvnitř se do Česka dostal z Ameriky, kde už v roce 2015 se o tento koníček zajímalo 6 miliónů lidí ve věku 18-34 let.

Kdo chce být super IN, musí si koupit bibli pěstování pokojových rostlin. Nejde ale o žádného Přemka Podlahu, Urban Jungle od Igora Josifoviče je pastvou pro oči.

Víc rostlin v bytě jednoduše způsobuje to, že je tam člověk radši. Je mu příjemněji, klidněji, víc se těší na návrat. A ještě má dobrý pocit, že vypěstoval něco, co se má čile k životu.

TIP: Guzmánie je rostlina, která se dá jednoduše pěstovat doma a bude dělat radost krásnými barevnými květy. Pokud se postaráte o správnou péči, guzmánie může být skvělým doplňkem interiéru.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang