Huda Beauty v Čechách: Sephora uvádí kolekci od dubajské Kim Kardashian

Huda Kattan patří k nejsledovanějším osobnostem Instagramu. Její účet odebírá 20,5 miliónů lidí. New York Times ji označil za nejvlivnější beauty bloggerku současnosti. Její kolekce líčidel Huda Beauty je k dostání online v české síti parfumerií Sephora.

Nic nepodléhá zkáze tak rychle, jako popularita internetových influencerů. Ale i v té záplavě osobností, co zazáří, aby pak zas upadly do propadliště dějin našich prohlížečů, existují stálice. Huda Kattan je jednou z nich.

Připodobnění ke Kim Kardashian ji prý nebaví, ale podobností s reality hvězdou je v tomhle příběhu poměrně dost. Stejně jako Kim, uvedla i Huda nejen svou řadu kosmetiky, ale také emoji, které nazvala Hudamoji. Podobně jako v rámci klanu Kardashianů je i podnik Kattan rodinný. Hudě v něm pomáhá sestra Alya.

Huda pochází z Iráku, ale vyrostla v americkém Bostonu. Posedlá kosmetikou začala být podle svých slov proto, že trpěla nadměrným ochlupením a chtěla se ho zbavit. Pak přišla láska ke všemu ostatnímu: tvarování obočí, namíchání vlastního odstínu make-upu a ostatní experimenty.

V Los Angeles absolvovala make-up kurz, aby pak získala klientelu v Dubaji, kam se s rodinou přestěhovala. V roce 2012 si založila účet na Instagramu a začala pravidelně přispívat na Youtube.

Třiatřicetiletá Kattan představila svou kolekci zkrášlovadel už v roce 2013, tehdy obsahovala hlavně umělé řasy. Nyní tu jsou k nelezní matné tekuté rtěnky, rozjasňovače, ale hlavně konturovací tužky na rty, co se staly mezinárodním bestsellerem. Huda Kattan totiž natočila řadu tutorialů, kde díky konturovací tužce dokáže vytvořit rty, které vypadají jako když právě opustily ordinaci plastického chirurga.

V Sephoře na Blízkém východě patří Hudina značka k těm nejprodávanějším, ale i v londýnském Harrods se během uvedení tvořily obrovské fronty. Ačkoliv dostává nabídky od větších společností, svou firmu prý nikomu prodat nechce.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang