Jak být moderní gentlewoman: The New Garconne

Termín „gentlewoman“ jde jen složitě přeložit. Podle spisovatelky, stylistky a bloggerky Navaz Batliwally se jedná o inteligentní, kreativní a bystrou ženu, jako je třeba Tilda Swinton, Stella Tennant nebo návrhářka Bella Freud.

Ve své knize The New Garconne přináší Navaz Batliwally 14 rozhovorů s osobnostmi, mezi nimiž je parfumérka, umělkyně, stylistka, komička, návrhářka bot, kreativní ředitelky různých značek, a další.

V druhé části se nachází doporučení, jak se oblékat a pečovat o sebe, i seznam značek, kde si produkty pořídit. Kniha je k dostání například v Book Therapy.

Dress code gentlewoman

Vlněný kabát

Nejlepší je, když je trochu větší, s propracovanými klopami, prošitím a kapsami. Kdo má štěstí, narazí na něj v second-handu nebo v řetězci. Kdo nemá na ten od Prady, Rafa Simonse nebo Ralpha Laurena, ale přesto si může dovolit investici, ať zamíří k českému návrháři.

Vlněný kabát, Leeda, 8950 Kč

Kalhoty

Nejlepší střih nosí Inés de la Fressange, Garance Doré nebo Charlotte Gainsbourg. Trik se skrývá v tom najít pro sebe co nejlepší fazónu i materiál. Pozor na příliš streče a umělé materiály!

Dobrou službu prokáže nejen směs vlny, ale i flanel. Občas lze skvělé kalhoty vyhrabat třeba v second-handu Textil House. Kdo může utrácet, ať si je koupí u The Kooples.

Kalhoty, COS, 2060 Kč

Spodní prádlo

Díky nové siluetě, kterou navrhla Coco Chanel zažily ženy svobodu bez korzetů. Dnes si mohou vybírat nejen podle funkčnosti, ale i designu. Jistotou je ten jednoduchý, příjemný, ve kterém se žena bude cítit sexy.

Dlouho vydrží prádlo od Calvina Kleina i DKNY. V knize The New Garconne doporučují značku Hanro 1601, která vyrábí prádlo z švýcarské bavlny a hedvábí. Podprsenka tu stojí okolo 1 500 Kč, kalhotky okolo 390 Kč.

Parfém

Podle konceptu gentlewoman není vůbec nutností. Třeba chcete vonět jenom jako vy. Coby druhou nejlepší volbu tu doporučují niche značky, jako je Byredo nebo Fredéric Malle. Hodně oblíbené začínají být unisex vůně. Jak říká Navaz, u parfémů dnes není na prvním místě složení, ale emoce, kterou vyvolávají.

Parfém pro ženy i muže, Vetyverio, diptique, prodává Ingredients za 3150 Kč

Digitální technologie

Kniha radí užívat je s rozumem. Chápe, že chceme brouzdat na Instagramu a inspirovat se zde, stejně jako třeba na Pinterestu nebo módních blozích. Využít telefon ale můžeme také jako nástroje pro meditaci. K tomu slouží například aplikace Headspace nebo Calm.

Pleťová péče

Spolehnout se dá na přírodní kosmetiku, značky z lékárny i masáže obličeje.

Pleťový růžový denní krém, Dr. Hauschka, 574 Kč

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang