Valentýn pro náročné

Jakým dárkem či povedeným rande potěšit svou drahou polovičku na Valentýna? Následující článek přináší inspiraci pro každého! Ať je gurmán, cestovatel nebo kreativec.

KULTURA

Kdo si na podzim nestihl zarandit na Signal festivalu a chce to napravit nebo by si ho prostě jen rád dopřál víckrát do roka, teď má příležitost!

Od 16. do 18. února je možné zajít na Signal do Rudolfina (takže navíc žádné mrznutí venku). Organizátoři festivalu se totiž rozhodli v projektu s názvem Sim/Nebula spojit videomapping s koncertem vážné hudby v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Pro milovníky současného umění je ideálním dárkem roční členství s názvem „Přítel” v Klubu přátel DOX – partner totiž na všechny výstavy bude moci zadarmo brát jednoho hosta.

No a kdo to vidí optimisticky a na dlouho, tak může rovnou koupit lístky na letní festival! Co takhle Colours v Ostravě, Grape v Piešťanech nebo Sziget v Budapešti?

GASTRO

Gastro zážitkem je bezpochyby návštěva letenského Bistro Milada. Na výběr je vždy ze tří různých předkrmů, hlavních jídel a dezertů. Dopředu však návštěvník neví, co mu bude naservírováno. V menu jsou totiž uvedeny jen základní suroviny, ze kterých pokrm bude – například kreveta, křen, karotka nebo kachna, mango, koriandr, cibule.

Tři tajné pražské gastro tipy

Kdo se ještě nesvezl na vlně veganství či vegetariánství, jistě ocení Večeři od kosti v Kantýně. Ta sestává z deseti chodů, které hostům prezentuje sám řezník. Stolovníci tak můžou ochutnat klasiky ze stálé nabídky Ambiente i speciality, které jsou servírovány pouze na degustaci.

A kdo by snad měl pocit, že jít se jen najíst je nuda a nic originálního, může zkusit filmový brunch v kině Bio Oko. Ten se koná každou neděli a menu se mění každý týden – vždy v pátek ho však lze najít na Facebooku.

WORKSHOP

Dává partner přednost osobnímu rozvoji před plným břichem? V tom případě by neměl minout kreativní workshopy, které pořádá magazín Soffa. Lze vybírat například mezi kurzy Základů interiérového designu či Instagramu pro business.

Každou kreativní duši pak jistě potěší workshop Krasopísma od Pen Pals.

Kurz krasopísma Pen Pals

Zážitkem může být i kurz vaření. Je libo hot&spicy thai, burgery jako z Dishe nebo exotické vaření s Kamu? V laboratoriu je možné vybírat z velké nabídky. Jen pozor, aby si to partner špatně nevyložil!

VÝLET

Kdo si chce s partnerem odpočinout od každodenních starostí, užívat si nicnedělání, dobrého jídla a hvězdné oblohy nad hlavou při relaxování v severské vířivé kádi? Ten by neměl váhat a zarezervovat si pokoj na Zikmundově.

Nebo se snad chcete na pár dní společně úplně odstřihnout od civilizace? Potom zkuste Dobčické rybníčky – dřevěné chatičky na samotě a bez elektřiny jsou zárukou romantiky. Na výběr je z chatiček na vodní hladině i v korunách stromů, a to je přeci sen.

Pobyt na vodní hladině si však mohou užít i ti, kdo nemají chuť prchat před civilizací, ale chtějí si naopak zblízka vychutnat město a moderní technologie – to nabízí luxusní hausbot PORT X, momentálně zakotvený v pražských Holešovicích. Komu by tuzemsko nestačilo, může si přečíst, kam na romantickou dovolenou v Evropě.

WELLNESS

Pro milovníky pohybu je ideálním dárkem lekce partnerské jógy. Slouží nejen k protažení, ale ještě spolu partneři zažijí něco nového a možná neobvyklého.

A co takhle sauna v lůně přírody s výhledem do krajiny a osvěžení v potůčku? To zní docela romanticky, ne? A přesně to nabízí Nuuk. Navíc po saunování (a vlastně i před ním) následuje odpočinek s kávou či čajem v útulné maringotce s kamny, takže romantika na entou.

Kdo chce své drahé polovičce dopřát zasloužený odpočinek, ale sám wellnessu příliš neholduje, s dárkovým poukazem na masáž, japonský či marocký tělový rituál v Atelieru d’Esthétique určitě nešlápne vedle.

Místa v Praze, kam budete s nadšením chodit cvičit jógu

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang