Koho sleduje na Instagramu: Thea Kučerová

Je kreativní a usměvavá. Cílevědomá a schopná, ale zároveň otevřená a ochotná pomoci. Šéfredaktorka časopisu ZOOT a polovina slow lifestyle blogu Minty Finty plní svůj účet na Instagramu roztomilými pejsky, citáty, co nejsou trapné, a fotkami z cest.

Thea připomíná Barcelonu, kde chvíli žila. Pořád se totiž směje, čímž evokuje slunce, moře a pozitivní náladu katalánské metropole. Je možné se s ní poradit o tom, kam vyrazit pro opravdové ticho (cíl jejich cest často žádá úplné vypnutí se od shonu), co si přečíst, i jak rozdělat oheň v kamnech.

Koho sleduje na Instagramu: Zdenka Tomis

@blamethecat666

Ilustrátorka a tatérka Barbora Tögel svými vektorovými obrázky dokonale glosuje popkulturu. Ať už chcete mít na těle oblíbeného koně z Dostihů a sázek, kuřecí nugety, nebo Čerta a Káču.

@pandorasykes

Kdo není v módě líny a touží po originalitě, určitě mu v módě může být inspirací Pandora. Tahle holka navíc není jen stylová, ale i chytrá. S kámoškou Dolly (také novinářkou na volné noze) si založily The High Low podcast, který přesně vystihuje pojem chytrý lifestyle.

Od triviálního po politické, přes guilty pleasures po závažné kulturní a společenské otázky. To vše okořeněné břitkým britským humorem a nekorektními debatami.

@tomhaugomat

Tom Haugomat vytváří akrylovými fixami barevné světy plné nostalgie, ve kterých by se vesele vyjímaly třeba postavy Wese Andersona. V miniaturních formátech (jako měřítko používá právě fixku) zobrazuje krajiny i lidi.

@allyrous a @katie_wells_

Strašně ji baví všemožné ruční práce od háčkování až po keramiku. Vrhla se taky na tkaní a Allyson Rousseau a její geometrické obrazce ji fascinují. Allyson pracuje s vlnou a vzory úplně jinak než ostatní (třeba hvězdná „tkadlena” Maryanne Moodie), drží se čistých linií a je nesmírně pečlivá.

Podobně ji nadchla taky Katie Wells, která je super příkladem, jak mlže vypadat moderní výšivka.

@_foodstories_

Zbožňuje jídlo a dokážu o něm hodiny mluvit. A není jídla bez dezertu! Když má volnou neděli, snaží se ji vždycky nějak osladit.

Na Our Food Stories se sice většinou jen kochá do puntíku dotaženým stylingem, ale je to taky super místo pro inspiraci na nové kombinace chutí. Co třeba broskvová zmrzlina z kozího jogurtu s medem, koblížky s rebarborovou polevou, nebo fíkovo-mrkvový chlebíček?

@letstalkaboutmentalhealth a @yourewelcomeclub

Hledat na Instagramu autenticitu je asi trochu utopie, ale Thea byla vždycky idealista. O některých věcech by se podle ní mělo mluvit i na té nejpovrchnější sociální sítí. Třeba o panických atakách, depresích, úzkostech a různých tvarech a barvách lidského těla.

@darling a @the_gentlewoman a @ohcomelymag

Knížek kupuje víc než sukní a místo suvenýrů si vozí indie magazíny. Tyhle tři jsou její nejoblíbenější – dávají prostor ženám, které mají světu co sdělit, nejsou plné textu pro text a reklam, které se bijí s tématy. Neretušují a narušují status quo.

@herz.und.blut

Monstery, tmavé dřevo, vintage nábytek, hodně světla a eklektické interiéry. Vaše vysněné bydlení podle berlínské fotografky Jules Villbrandt.

@sjuloves

Barevná, nádherná, věčně se smějící. Jo, možná je to jen na Instagramu, ale tahle holka má styl a mělo by se o ní víc vědět. Mimo jiné také pravidelně dokumentuje street style na Prague fashion weeku.

Koho sleduje na Instagramu: Timy Crofony

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang