Můžete mít lepší vlasy. Ale dá to práci

Jak znějí slova kadeřníků Solange Knowles a dvojčat Olsenových? Kdo chce hřívu snů, může ji získat navzdory nepřející genetice. Vyžaduje to ale hodně disciplíny a trpělivosti.

„Krásné, zdravé vlasy si žádají oběti,“ řekl prý vlasový mág Mark Townsend své zákaznici Ashley Olsen, která si chtěla nechat narůst opravdu dlouhé kadeře. Podruhé to zopakoval v rozhovoru pro francouzskou Vogue.

„Není to o tom, že se jen nebudete stříhat a čekat. Toužíte po krásných vlasech? pak jim musíte dát pozornost. Na to není každý připravený“.

Pravidelné mini stříhání

Vydejte se ke kadeřníkovi každé tři měsíce, aby ustřihl tak centimetr vlasů. Na délku účesu to nemá žádný vliv, ale zbavíte se suchých roztřepených konečků.

Co se stane, když se nebudete chtít ostříhat? Vlas se bude třepit dál, takže ve výsledku budete muset podstoupit střih radikálnější. Toto mini stříhání patří mezi hlavní zásady kadeřníka Vernona Francoise, který se stará o vlasy Solange, Lupity Nyong’o a Sereny Williams.

Vyživující masky

Možná si je čas od času dopřejeme všichni, ale pokud chcete krásné vlasy, budete je muset používat pravidelně. Jednou týdně hluboce vyživující masku nebo zábal, který necháte na hlavě přes noc.

Péče před nanesením

Momentálně je velkým trendem. Aplikuje se na suché vlasy a má za cíl je co nejlépe připravit na mytí. Na hlavě si je nechte nejméně 10 minut. Díky takzvanému pre-šamponu budou vlasy lépe uchovávat vlhkost a konečky se nebudou třepit.

Biotin

Vlasům prospívají všechny vitamíny typu B, ale podle Marka Townsenda je biotin nejlepší. Pomáhá stimulovat keratin a růst vlasu v kutikulách. Je to také vitamín, který pravidelně užívá Kim Kardashian.

Ryby, zelenina a žádný fast-food

Všechno, co se týká našeho těla, souvisí s jeho výživou. Můžete používat masek kolik chcete, ale když holdujete fast-foodu, nic z vaší snahy nebude. Zahrňte do jídelníčku vajíčka, losos i další mořské ryby. Obecně platí, že vlasům velmi svědčí Omega-3 mastné kyseliny a vitamín C.

Hedvábný povlak na polštář

Vlasy se totiž pak nebudou lámat, elektrizovat a ztrácet vlhkost.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang