Sezóna kabátů

Kabát je kus oblečení, do kterého se vyplatí investovat. Co to ale znamená v praxi? Není to jen o rozbití prasátko a vyražení do butiku slavného návrhářského domu. Ani o každoročním nákupu nového kousku v řetězci, aby po půl roce nošení ztratil tvar a osypal se žmolky.

Trendy jsou teď naštěstí svrchníky, které mají klasický střih, tlumenou paletu barev i univerzální délku. Posledním výkřikem módy jsou plyšové kabáty, zvané teddy coats. Jejich majitelé v nich totiž připomínají plyšového medvěda (teddy bear). 

Kromě zamilované barvy všech podzimních kabátů, tedy velbloudí srsti, se o slovo hlásí pastelové odstíny. Vedle nelze sáhnout také s kostkou, která je sice momentálně v kurzu, ale je to nadčasový vzor. Oblíbenou novinkou je spojení střihu podzimního trenchcoatu, který je ušit z bytelné vlněné látky.

Skvělé kabáty se dají najít kdekoliv, kde má člověk trpělivost nebo finance hledat. V řetězcích je potřeba sledovat složení a pečlivost střihu. Čím větší podíl vlny, tím samozřejmě lepší.

V second-handech se dají najít kousky, které se dají upravit, aby lépe seděly. U návrhářů je potřeba připravit se na investici, která ovšem vydrží dlouhá léta.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang