5 parfémů, které potěší velmi vybíravé lidi

I am Trash

EdP, 100 ml, 3 390 Kč, prodává parfumerie Sephora

Konečně je tahle značka k dostání v české Sephoře. Patří k pionýrům parfémových niche domů, založená byla v roce 2006 vizionářem Etiennem de Swardtem. Motto zní: „Le parfum est mort, vive le parfum!“

Snad žádná jiná značka neoperuje s tak provokativními názvy vůní. Čtenáři mohou posoudit sami: La Puttane de Palace (palácová děvka, to už přeložíme), Sorry baby, I don’t Swallow (ehm), Attaquer le Soleil Marquis de Sade, Fat Electrician a řadu dalších.

Teď přichází s poslední vůní pod názvem I am Trash a není to jen tak obyčejný parfém. Obsahuje totiž recyklované složky, ať už se jedná o jablečnou šťávu, cedrové dřevo z druhé ruky a dalších odpadků. 

Zatímco dříve byli zákazníci zvyklí na vůně, které jsou destilované z krásných ingrediencí, Etat Libre d’Orange ve spolupráci s Ogilvy Paris uvádí vůni, která se ve francouzštině jmenuje Le Fleurs du Déchet, tedy květiny z popelnice. Inspirovaná je také proslulou básní Charlese Baudelaira Květy Zla.

Adults, Kilian

EdP 30 ml, 1 750 Kč, prodává Ingredients

Jmenuje se Adults, protože má učinit přítrž nedospělým partnerským neshodám. Tedy kdy jeden druhého obviňuje, křičí se, brečí se, vyčítá se, trucuje se.

Ne, ne, ne, takhle se opravdu dospělí lidé nechovají, ti nemají totiž problém respektovat a být respektován a voní po fíku, své vlastní kůži, vanilce a cedrovém dřevu. Alespoň takhle si je představuje Kilian.

Klubwasser, WienerBlut

EdP 100 ml, 4 400 Kč, prodává VaVaVoom Perfumery

WienerBlut je značka, která nadchne nejen všechny milovníky starých časů. Je založená na originálních vídeňských recepturách z 19. století.

Může se pochlubit nejen originálními vůněmi, ale také flakony, které vyrábí malá evropská manufaktura. Víčka jsou zhotovena z bakelitu slonovinové barvy; tento materiál byl hojně užíván počátkem 20. století, ale dnes se s ním setkáváme zřídka.

Parfémovaná voda Klubwasser je vánočním lesem ve flakonu: čerstvě polámané větvičky keřů, kořeněná vůně travin a temně zelené kopřivy, lemují cestu ,,vznešeného divocha “ hustým porostem zalesněných kopců. V podání neroli, kořene anděliky, elemi, kouřového dřeva a dalších esencí.

Oud & Bergamot Cologne, Jo Malone

Kolínská voda, 50 ml, 50 ml, 2 449 Kč, prodává parfumerie Douglas

Tahle unisex kolínská je jako magnet. Zvládne ji pouze ten, kdo dokáže hrát hlavní roli nejen svého vlastního příběhu, ale být středem pozornosti a neupadat kvůli tomu do rozpaků.

Vytvořila ji jedna z nejlepších parfumérek součanosti: Christine Nagel a je poctou orientálním vůním. Což je trochu paradox, vždyť kolínská je od své podstaty evropskou a velmi svěží vůní. Protiklady se v tomhle případě harmonicky potkaly v podobě oudu, pomeranče, bergamotu, citrónu a cedru.

Less, Jagaia

Tuhý parfém ve skleničce 10 ml, 2 500 Kč, prodává Jagaia

Jedná se o přírodní parfém, který je založen na dubovém mechu, doplňuje ho fialka a lípa, v srdci se nachází mimóza. Tyto přírodní esence jsou ve včelím a mimózovém vosku, bambuckém másle a jojobovém oleji

Parfém je zasazený do bukového dřeva, každý kousek je originál a ručně opracován.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang