Nová kolekce Zuzany Kubíčkové je dráždivě dekadentní

Oblečení pro podzim/zimu 2017 bylo poprvé prezentováno v březnu na Prague Fashion Weeku. Návrhářka potvrdila své propojení se scénou pražské burlesky, pro kterou už dlouhodobě navrhuje kostýmy. Jako v předchozích liniích Zuzana Kubíčková opět pracuje s kontrasty cudnosti i erotické dráždivosti.

Už její ateliér v Mánesově ulici, kde se prezentace pro novináře nyní konala, trochu připomíná staré dobré prvorepublikové časy, které návrhářku často inspirují. Prezentované modely by klidně mohly nosit tehdejší herečky, obdivované divy či metresy slavných politiků.

Ačkoliv jsou v kolekci k nalezení prvky slavnostního oblečení (perlové výšivky, kamínky, kožešinu a peří), v celku působí zcela přijatelně na každodenní nošení. Nositelce ale kabáty s šálovými límci připomínající župan, topy s podprsenkovými korzety či spojení průhledného tylu s kožešinou dodají pocit naprosté výjimečnosti.

Každá se tedy pak může cítit jako burleskní diva. Sebevědomá, elegantní žena. Ke koupi lákají i sukně, ve které se zákaznice cítí jako ve francouzském retro filmu.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang